amputálták a lábát

2017.11.26. 17:16

Segítenek Pernyesz Imrének !

Lapunk számolt be elsőként arról, hogy a megye szerte ismert, közkedvelt egykori játékvezetőnek betegsége miatt amputálni kellett a bal lábát térd alatt. A fél éve történt műtét után nehéz hónapokon van túl a „spori”. Ráadásul a megpróbáltatásainak nincs is vége. Újabb nagyon súlyos sebészeti beavatkozás vár rá. De addig még sporttársai is igyekeznek segíteni neki.

Donát Tamás

-Köszönettel tartozom a szombathelyi orvosaimnak, ápolóimnak és testvéreimnek, hogy segítettek abban, hogy a lelki sebeim is begyógyuljanak az amputáció után – emlékezett a nyári napok majdnem tragikus eseményeire a korábbi futball játékvezető, Pernyesz Imre. – Életem egyik legnehezebb időszaka volt, hiszen a művégtaggal újra megkellett tanulnom járni és elfogadni azt, hogy már soha sem lesz semmi úgy, mint ahogy volt. Szerencsére lassan vissza zökkenek a régi kerékvágásba, időnként már a botot sem használom segítségként a járáshoz. De beletörődtem, hogy a nagypályás bíráskodásról már lemondhatok.

A világ legjobb játékvezetőjének négyszer megválasztott Puhl Sándor nevén szólítják Pernyesz Imrét szaktársai, ezzel is elismerve, hogy tisztelték, elismerték tudását a nagy és kispályás futball részvevői. „Puhl” – ahogy zrikálják is kollégái amikor beszélgetnek vele- jelenleg Ausztriában élő testvérénél gyűjti az erőt és készül a nagy visszatérésre. Veszprémhez köti minden, ezért december 2-án szombaton, a stadion csarnokában villámtornát rendeznek a megsegítésére tíz csapat részvételével. A részletes program kidolgozása még tart, ugyanis a kispályás együtteseknek akkor a legsűrűbb a programja, de összefognak és megoldják, hogy segíthessenek bajba jutott társukon. Sőt, egy nappal később ő fújhatja ismét a sípot a Pepperl+Fuchs nyolc csapatos hagyományos kispályás tornáján – erősítette meg a jó hírt Zoboki Attila az esemény szervezője. Ez a két nap talán eltereli Pernyesz Imre figyelmét a rá váró újabb erőpróbákról.

-Nem rég a balatonfüredi szívkórházban egy hetet töltöttem, ahol megkatétereztek, de az is kiderült, hogy komolyabb a baj – csuklott el a hangja a telefonban a korábbi játékvezetőnek. – Zalaegerszegen azt mondták az orvosok, elképzelhető, hogy szívbillentyű csere műtétre lesz szükség. Januárban van még egy kontroll vizsgálat, amikor végleg eldől, hogy szükséges e valóban ez beavatkozás. Egyszer már megmentették az életemet az orvosok az amputációval. Úgy néz ki a helyzet, hogy megint szükség lesz egy ilyen műtétre. Nem tagadom, nagyon félek, hogy nem kelek fel az altatásból. Addig is nagyon várom az első decemberi hétvégét, ahol újra találkozhatok a régi barátokkal, haverokkal, utána pedig ismét „sporiként” közreműködhetek a kispályás tornán. Valóban ez az életem...

Pernyesz Imre majdnem három évtizedig fújta a sípot lengette a zászlót a futballpályákon. Amiért elismerésben is részesült. A sípmester abban bízik, hogy lesz még alkalma bizonyítani további kispályás tornákon is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában