ima és mécsesgyújtás

2017.11.07. 09:30

Szeretteikre emlékeztek Várpalotán

Szabó Péter Dániel

Idén is sokan gyújtottak mécsest a felsővárosi emlékműnél Fotó: Szabó Péter Dániel

Közös imával és mécsesgyújtással emlékeztek elhunyt szeretteikre a megjelentek a Kulák áldozatok emlékművénél a Felsővárosban.Negyedik éve, hogy Antal László kezdeményezésére összegyűlnek a városrészben élők, hogy közösen ró-ják le tiszteletüket szeretteik előtt.

- Az eredeti szándék az volt, hogy ökumenikus jelleggel minden évben más-más keresztény egyház közreműködésével gyűljünk össze és emlékezzünk meg közösen elvesztett szeretteinkről. Az elmúlt években mind a három felekezet képviseltette már magát, így idén ismét a római katolikus egyház közreműködésével, Fodor Balázs atyával közösen imádkozhattunk szeretteinkért. Ebben a városrészben számos olyan idős ember él, aki már a városban tartott szentmiséken, megemlékezéseken nem tud részt venni, így ezzel a kis összejövetellel nekik is szerettünk volna kedveskedni – mondta el lapunknak Antal László önkormányzati képviselő.

Idén is sokan gyújtottak mécsest a felsővárosi emlékműnél Fotó: Szabó Péter Dániel

- A kereszt, amely Krisztusba vetett hitünknek és a megváltásunk jeles szimbóluma, nagyon mély és tartalmas valóságot hordoz a számunkra. A mindenszentek tartalma is az, hogy van örök élet, van az emberi életnek célja. Ez az örök élet már itt és most elkezdődött. Azok a boldogok, akik az Istennel való barátsággal élik mindennapjaikat és elviselik az élet mindazon terhét, amely sokszor embert próbáló és kegyetlen – mondta el az összegyűltek előtt a katolikus plébános, az idei megemlékezés szónoka.A rendezvényen a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola pedagógusai adtak műsort. Balogh Annamária, Józsi Anna Ildikó, Juhosné Vavró Zsuzsanna és Keresztény E. Stefánia meghitt, az alkalomhoz illó versekkel járult hozzá az emlékezéshez. Zárásként pedig a közös imát követően a jelenlévők mécseseket helyeztek el az emlékmű lábánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában