Önzetlen segítség

2018.01.01. 19:20

Devecseri család öt gyermeke kapott ajándékot

A Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete közreműködésével egy játékbolt-tulajdonos felajánlásának köszönhetően ajándékokat kapott egy devecseri család öt gyermeke.

Borsos Renáta

Az ajándékokat az édesapa vette át Fotó: Borsos Renáta

A Vöröskereszt közbenjárásával a belvárosi áruház emeleti játékboltjának tulajdonosa játékokat ajánlott fel a nehéz sorsú devecseri család számára. Orsós Lajos és felesége öt gyermeket nevelnek. Az élet rengeteg próbatétel elé állította a családot, sújtotta őket az iszapkatasztrófa, a hatéves kislányuk, Orsós Patricia Liliom pedig betegsége miatt az elmúlt nyolc hónapot kórházban töltötte.

A közelmúltban átesett egy komoly operáción és még további kezelések várnak rá a teljes gyógyulás érdekében, de a karácsonyt már otthonában tölthette.

Az ajándékokat az édesapa vette át Fotó: Borsos Renáta

A család a helyi önkormányzatnak, a Vöröskereszt részéről Targubánné Szendrei Juliának, valamint Simonné Boros Adrienn védőnő támogatásának köszönhetően talpon tudott maradni a nehézségek közepén is.

Devecser városa összefogott értük. A segítségnyújtásra a család a továbbiakban is számíthat – erősítette meg Szendrei Júlia.

Az édesapa szerint csak így bírják elviselni a terheket. Az ünnep közeledtével a játékadománynak nagyon örült a család. A sok ajándék megszépítette a gyermekek karácsonyát. Patrícia arra az időre amíg önfeledten játszik, elfeledheti betegségét és talán gyorsabb ütemben gyógyulhat majd – jegyezte meg az édesapa.

A játékokat az üzlet lelkes dolgozói, Büki Krisztina, Molnár Adrienn, valamint Staub Péter adták át a Vöröskereszt jelenlétében Orsós Lajosnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában