Pápa

2018.01.28. 15:12

Kerecsényi Zoltán felhagyott a pártpolitizálással

Kilépett a Demokratikus Koalícióból Kerecsényi Zoltán, a párt országos és pápai szervezetének alapító tagja. Indoklásából kiderült: a személye elleni helyi támadások miatt döntött így, illetve azért, mert rájött, hogy a baloldali összefogás csak illúzió.

Polgár Tibor

Az önkormányzati képviselőként is tevékenykedő politikus sajtótájékoztatón ismertette döntése hátterét. Mint mondta, az évek alatt a személyét ért megannyi igazságtalan áskálódás, intrika és lejáratás után, a közvetlen hozzátartozóival egyetértésben határozott úgy, hogy kilép a DK-ból és búcsút int a pártpolitizálásnak. Kerecsényi Zoltán alapító tagja volt a 2011-ben létrejött Demokratikus Koalíciónak, 2015 és 2017 között a párt országos tanácsában is dolgozott. A pápai szervezetnek 2015-ig alapító-elnöke volt, azonban állítása szerint több puccsot is végrehajtottak ellene helyi szinten. Magát mindig a nemzete és szűkebb pátriája iránt az értékek, a hagyományok mentén elkötelezett, útkereső magyar baloldalinak vallotta, megfordult a Munkáspártnál, a Fiatal Baloldalnál, az MSZP-nél, végül pedig a DK-nál eresztett gyökeret. Kiemelte, több csalódás ellenére folyamatosan az vezérelte, hogy egy olyan valódi, népi-nemzeti magyar baloldalt építsen, amely elsősorban a kisemberekért van és a legszélesebb szociális igazságtevés pártján áll. Aztán 2014-2015 után ráébredt, hogy számos ponton tévedett.

– Az elmúlt sok év hiábavaló volt. Tévedtem, hibáztam, mert a baloldali összefogás sajnos csak illúzió – fogalmazott Kerecsényi Zoltán. Hozzáfűzte, azért gondolja ezt, mert a baloldali összefogáshoz nem elég két-három párt együttműködése, kisebb-nagyobb szervezetek és civilek bevonására is szükség lenne. Emellett meglátása szerint óriási személyes ellentétek, kibékíthetetlenségek vannak jelen a baloldalon. Megjegyezte: sajnálja, hogy az ő elsősorban patrióta-lokálpatrióta, értékek mentén képviselt nézeteit a „sajátjai” sohasem becsülték meg, miképpen azt sem tudta elfogadni, hogy szinte egymaga küzdött a pápai DK szocialistákkal szembeni szuverenitásának megőrzéséért. – Nem kívánok DK-s színekben MSZP-st játszani. Sokadmagammal 2010–11-ben nem véletlenül bontottunk ki egy új zászlót, a Demokratikus Koalícióét – hangsúlyozta Kerecsényi Zoltán.

Elmondta, nem adja vissza az önkormányzati képviselői mandátumát, mostantól függetlenként politizál és dolgozik a közügyekért. Kérdésünkre, miszerint van-e rá esély, hogy a későbbiekben visszatérjen a pártpolitikába, azt válaszolta, erről most még nagyon korai lenne beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában