Még több kiállító érkezik

2018.03.05. 14:00

Újra megrendezik a Tapolca Expót, a termelők, kézművesek vásárát

A tavalyi nagy siker után idén újra megrendezik a Tapolca Expót, a termelői és kézműves- vásárt a Csermák József Rendezvénycsarnokban.

Tóth B. Zsuzsa

Szarka Zsófi főzőbemutatójával tavaly is nagy sikert aratott Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A II. Tapolca Expóra március 16-a és 18-a között várják az érdeklődőket. Amint azt a szervező Tapolca Kft. képviseletében Böröndy Tamástól, a Tourinform-iroda vezetőjétől megtudtuk, idén a tavalyi hatvan kiállítóval szemben már közel hetvenen várják az érdeklődőket három napon át.

Szarka Zsófi főzőbemutatójával tavaly is nagy sikert aratott Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Visszatérő vendégek

- A rendezvény fővédnöke Orbán Judit Veszprém megyei főfalugazdász, védnöke Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere lesz. A kiállítók jelentős része visszatérő a tavalyi program után idén is, az expó iránt akkora érdeklődés mutatkozott már a tavalyi évben, hogy a helyek már idén év elején elfogytak. Újdonság lesz a tavalyi évhez képest, hogy míg korábban a rendezvénycsarnok emeleti karéja üres volt, idén ott kapnak helyet a képzőművészek, iparművészek. Ott lesz többek között az Őszi Napfény Nyugdíjasklub kézműves szakköre,

a Tamási Áron Művelődési Központ foltvarró szakkörének tagjai szintén az emeleten mutatkoznak be, továbbá a helyi Tapolca Városi Képzőművész Kör tagjai, és több Balaton-felvidéki képzőművész ugyancsak. Nemcsak saját munkáikat mutatják be, hanem kézműves-foglalkozásokat is tartanak, portrékat készítenek a látogatókról. Az expón idén is bemutatunk két régi, tapolcai ételt, Halász János mesterszakácstól megkaptuk a kolbászgombócos tapolcai böllérleves és a Szent György-hegyi szőlőlével és szőlővel készülő túróhab receptjét. A különlegességeket Szarka Zsófi készíti majd el az érdeklődők előtt, a helyi Széchenyi István Baptista Középiskola szakács diákjaival közösen, hogy bárki megkóstolhassa azokat. A küzdőtéren pedig a kulturális programban fellép még a Tördemic Néptáncegyüttes, a Batsányi Néptáncegyüttes, Postás Józsi, az Acro Dance SE helyi csoportja, valamint a Csobánc Népdalkör. Továbbá idén lehetőséget biztosítottunk a kiállítóknak arra, hogy a színpadon bemutatkozzanak, akár filmvetítéssel egybekötve. Húsz jelentkező van a bemutatkozásra. A közelgő húsvét kapcsán sok programmal várjuk gyermekeket, például gyerek- jógával, tűzoltósági és rendőrségi bemutatóval, a környékbeli művészeti általános iskolák pedig foglalkozásokat tartanak a kicsiknek – mondta Böröndy Tamás.

Különleges ráadások

Hozzátette, hogy az épületen kívül is több kiállító várja a vendégeket, például látvány- grillbemutató lesz, és a Fanyűvő játékpark mutatkozik be. Idén már két határon túli kiállító is érkezik a kiállításra, Kolozsvár mellől és Pozsony környékéről hozzák környezettudatos, a magyar népi motívumokat bemutató portékáikat.

Az expót kilencéves kihagyás után tavaly rendezték meg újra, de a korábbiakkal szemben már nem a gazdaság, az építőipar kapott főszerepet, nem a középvállalkozások jelentek meg, hanem a helyi és környékbeli kistermelők, iparművészek lettek megszólítva elsősorban, ahogy idén szintén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában