Pápa

2018.04.10. 18:45

Gőgös Zoltán búcsút int a politikának

Befejezi a politizálást Gőgös Zoltán, az MSZP alapító tagja, országos elnökhelyettese, aki 16 évig volt a párt országgyűlési képviselője.

Polgár Tibor

Gőgös Zoltán felhagy az aktív, hivatásszerű politizálással Fotó: Polgár Tibor/napló

Gőgös Zoltán a Naplónak nyilatkozva megerősítette, lemond az országos elnökhelyettesi és a megyei elnöki tisztségéről, a mostani választáson megszerzett listás mandátumát pedig nem veszi át, azt átadja párttársának, Harangozó Tamásnak. A visszavonuló politikus úgy fogalmazott, döntését nem szeretné részletezni, nem kíván a 2018-as választások kapcsán elemezgetésekbe, magyarázkodásba bocsátkozni, egyszerűen elérkezettnek látta az időt a váltásra. Mint mondta, az MSZP-nek érdemi, teljes körű megújulásra van szüksége, ő maga már nem akar belefolyni a tisztújításokba. Hangsúlyozta, nem haragszik senkire, a pártból nem lép ki, de felhagy az aktív, hivatásszerű politizálással, ugyanakkor amennyiben a későbbiek folyamán igényi mutatkozik rá, tapasztalatával és tanácsaival valamilyen formában szívesen segíti majd a baloldalt. Kérdésünkre annyit elárult, nem szeretne olyan parlamentben dolgozni, ahol az ellenzéknek semmibe sincs beleszólása.

Gőgös Zoltán felhagy az aktív, hivatásszerű politizálással Fotó: Polgár Tibor/napló

Gőgös Zoltán alapító tagja volt a Magyar Szocialista Pártnak, 2002-től kezdődően négy cikluson keresztül, 16 évig tevékenykedett országgyűlési képviselőként, 2006-tól napjainkig az MSZP Veszprém megyei elnöke (volt). – Szünet nélkül, feszített tempóban dolgoztam végig az elmúlt 16 esztendőt, bevallom: elfáradtam, kimerültem. Váltanom kell. A következő két hónap pihenéssel telik majd számomra, illetve részt veszek egy átfogó egészségügyi vizsgálaton, hogy kiderüljön, mekkora terhelést vállalhatok. Úgy érzem, még tíz aktív év áll előttem, de egyelőre nem tudom, hogy saját családi vállalkozásban vagy egy cégnél állok majd munkába. Még nem volt idő ezen gondolkodni, de az biztos, hogy a szakterületemen, az agráriumban szeretnék munkát vállalni – jegyezte meg a szocialista expolitikus, akinek egyébként még nyolc éve van vissza a nyugdíjig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában