komplex fejlesztés

2018.05.01. 21:21

Fejlesztik a marcaltői orvosi rendelőt

Több mint 56 millió forint támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP) köszönhetően az egészségügyi alapellátást érintő fejlesztésekre a marcaltői önkormányzat.

Polgár Tibor

Az ezzel kapcsolatos, már folyamatban lévő és várhatóan október 31-re befejeződő beruházás nyomán felújítják, valamint bővítik a település Kossuth utcai orvosi rendelőjének épületét – tájékoztatta a Naplót Sandl Zoltán, Marcaltő polgármestere. Kifejtette: a projekt célja a három egészségügyi alapellátási funkció (azaz a háziorvosi, az iskolaorvosi és a védőnői szolgálat) egy épületbe való integrálása, komplex fejlesztése. A mai napig ellátják a háziorvosi és a védőnői szolgálat teljesítését a meglévő épületekben, azonban azok állapota jelentősen leromlott, nincsenek akadálymentesítve, a szükséges orvosi eszközök, informatikai rendszerek elavultak vagy nem állnak rendelkezésre, emellett pedig az ingatlanok üzemeltetése nem költséghatékony.

A fejlesztés eredményeképpen a háziorvosi ellátásnak helyet adó épület felújításával, bővítésével központosítják az egészségügyi alapellátást: a házi- és iskolaorvosi rendelő, valamint a védőnői tanácsadó egy infrastruktúrába kerül. Megvalósul többek között az elavult vagy hiányzó orvosi gépek, műszerek, eszközök beszerzése, az épület komfortosítása, akadálymentesítése. A gazdaságos fenntartás érdekében megújuló energiát felhasználó rendszert telepítének, korszerűsítik a fűtést, kicserélik a nyílászárókat. Továbbá a háziorvos részére vásárolnak egy, a feladata ellátáshoz szükséges személygépjárművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában