horgássz, ne drogozz!

2018.05.19. 20:00

Gyermekeknek rendeztek horgászversenyt Zánkán

A szervezőknek az volt a célja, hogy a gyerekeket elcsalják a televízió, a laptopok és az okostelefonok mellől és kimozdítsák őket a természetbe, egy jó hangulatú versenyre.

Molnár Sándor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége már 18. alkalommal rendezte meg a „Horgássz, ne drogozz!” elnevezésű gyermek és ifjúsági horgászversenyét az Erzsébet Üdülőközpont és Tábor kikötőjében.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt-vel közösen rendezett versenyre a szövetség meghívta egyesületeinek gyermek horgászait és a Balaton környéki általános iskolák versenyzőit is. Tavaly 67 ifi és gyermek horgász vett részt a rendezvényen, idén a pünkösdi hosszú hétvége miatt 44-en indultak.

 

Amikor 18 éve kitalálták a Balaton egyik legnagyobb gyermek horgászversenyét, még nagyobb veszélyt jelentett a kábítószer-fogyasztás. Ma leginkább azt szeretnék elérni a versennyel, hogy a gyerekeket kicsalják a természetbe és megismerjék a Balaton élővilágát: a halakat, a madarakat és a növényeket – mondta el Balogh Tibor, a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének elnöke.

A verseny nemcsak egy vetélkedő volt, hanem egyben egy gyermekhorgász-majális is, ahol minden versenyző tombolaajándékot kapott. Zenés műsor, üdítő, pizzaszelet is várt a gyerekekre, és természetesen részt vehettek egy, a drogfogyasztás veszélyeit ismertető prevenciós előadáson is, amelyet Stanka Mária rendőr őrnagy tartott.

A verseny az országos horgászszabályzat alapján zajlott. A védett és méreten aluli halak nem tartoztak bele a fogásba, és végül a kifogott halak is visszakerültek a tóba. A gyerekekre két ügyességi feladat is várt. Két percig fából készült halakat is kellett horgászniuk, és kipróbálták a pecabottal történő célba dobást is.

Az első, második és harmadik helyezett csapat mindkét korosztályban egy-egy kupát vihetett haza, a csapattagok pedig oklevelet és tárgyjutalmat kaptak a MOHOSZ által is támogatott versenyen. A 14-18 évesek között Pál Máté és Szoják Benedek (Magyar Tenger Horgászegyesület) nyert, 10,48 kilogrammos összfogással. A legnagyobb halat (1,395 kg) Pál Máté fogta. A 6-14 évesek versenyében Muzsai Patrik és Modok Levente (Balatonkenesei Horgászegyesület) végzett az élen 5,5 kilogrammos fogással. A legnagyobb, 2,005 kilogrammos halat Gyarmati Levente (Tihanyi Horgász Egyesület) fogta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában