beruházás

2018.05.16. 17:30

Tanítás és tanulás minőségi környezetben: felújítják a balatonfüredi Radnóti iskolát

Mintegy hatvan millió forintból, az Európai Unio és a magyar állam támogatásával, valamint 3,4 millió forint tankerületi önrésszel teljesen megújítják Balatonfüreden a Radnóti Miklós Általános Iskolát.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/napló

Erről beszéltek a sajtónak illetékesek kedden, az iskolában, amelyben 450 diák tanul. A beruházás kapcsán Szabó Lajos Konrád, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója, illetve Lamperth Tamás, a központ szakmai vezetője azt mondta, hatalmas igény van a korszerűsítésre, amellyel többek között a tanári, vezetői szobákat, a tantermeket, az elektromos hálózatot, a folyosókat, a lépcsőházat újítják meg, bővítik a számítógépparkot és új bútorokat is vásárolnak.

Fotó: Pesthy Márton/napló

Nemrég új épületszárnnyal bővülhetett az iskola

Steierlein István intézményvezető üdvözölte a beruházást, majd felidézte: nemrég új épületszárnnyal bővülhetett az iskola, ahol új tornacsarnokot építettek az önkormányzat jóvoltából, 370 milliós támogatással. A küszöbön álló, újabb munkálatokat a Structor Invest Kft. végzi el a nyári szünetben, és a diákok a következő tanévtől kezdve már a megújult iskolában tanulhatnak.

Fotó: Pesthy Márton/napló

Az illetékesek a munkálatok és fejlesztések legfőbb céljairól úgy fogalmaztak, hogy ezzel minőségi körülmények között történhet az oktatás-nevelés és tanulás, amellyel javulhatnak az eredmények valamennyi területen, és csökkenhet a lemorzsolódás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában