őrzi a völgy szellemiségét

2018.05.30. 10:13

Új táblát kapott a Szűz Mária-szobor

Táblaavató ünnepséget tartottak a veszprémvölgyi jezsuita templomban álló Szűz Mária-szobor tiszteletére a Veszprémi Mária Rádió szervezésében.

Jákói Bernadett

Az ünnepségen a KisPadányi Citeraszakkör magyar népdalokat adott elő (fotó:Jákói Bernadett - NA)

A három évvel ezelőtt erre a helyre felállított és felszentelt szobor a közelmúltban kapott az első, ideiglenesen kihelyezett tájékoztató felirat helyett új információs táblát.

Az ünnepségen a Kis Padányi citera szakkör magyar népdalokat adott elő Fotó: Jákói Bernadett

A szobor az ezer éve ezen a szent helyen létesült, ma romjaiban látható, napjainkra feltárt egykori görög apácakolostor védőszentjeként 2015 májusában került felállításra helytörténeti kutatás nyomán, mely napjainkban újra őrzi a völgy történelmi és egyházi szellemiségét.

A ceremónián a Mária Rádió önkéntese, Aller Géza és Némedi Lajos alpolgármester köszöntő szavai után a Padányi Katolikus Iskola két tehetséges citera szakköröse, Hornisch-Farkasréti Róza és Pej Noel működött közre. Zsilinszky Cecília Mária-dalokkal örvendeztette meg a megjelent híveket, a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában