együtt vonultak fel

2018.06.19. 20:00

Paloznaki motorosok: „Még szép, hogy nyeregbe pattanunk!”

Nem messze tőlünk, egy kövérgáz húzásnyi távolságra rendezik az ország legnagyobb motoros találkozóját, még szép, hogy mi is nyeregbe pattanunk! – érvel jókedvűen a paloznaki motorosok mellett Czeglédy Ákos polgármester.

Kovács Erika

Paloznaki motorosok a falu központjában, indulásra készen, a  felvonulás előtt: elől, kék pólóban Czeglédy Ákos polgármester Fotó: Paloznaki Önkormányzat

Különleges élmény, igazi ünnep

-Mi, paloznakiak, idén is együtt vonultunk fel, illetve dübörögtünk végig a felvonuláson a konvojjal, ami minden évben különleges élmény, igazi ünnep, itt a Balatonnál rengeteg nézelődővel! – utal a júniusi nagy motoros szezonnyitó találkozóra és fesztiválra a polgármester. Czeglédy Ákos büszkén említi meg, hogy Paloznakon, az általa vezetett településen többen is a vasak szerelmesei közé tartoznak, ki-ki saját nyergében, kisebb- nagyobb motoron, köztük nők és férfiak hódolnak a motorozásnak. Felidézi, hogy a falubeliek hosszabb túrákra is mennek, ő többnyire a feleségével, Andreával indul útnak, ilyenkor körbemotorozzák az országot, és jártak már Erdélyi körúton is. Kerek évfordulós születésnapján családja az amerikai motorlegenda egy hetes bérlésével ajándékozta meg, amivel aztán a lóerők közé csaptak, és körbemotorozták az országot, mindenféle előre tervezés nélkül, ott aludtak, ahol beesteledett, szabadon, igazi örömmotorozásként. – Fantasztikus és örökre emlékezetes marad az út! – fogalmaz.

Paloznaki motorosok a falu központjában, indulásra készen, a felvonulás előtt: elől, kék pólóban Czeglédy Ákos polgármester Fotó: Paloznaki Önkormányzat

A motor az örök szerelem

-A nyárral, és a jó idővel számomra együtt jár a motorozás is, ami adrenalin, nézelődés, szabadságélmény! A motor az örök szerelem, aki egyszer belekóstolt, nehezen teszi le, gyerekkoromtól kezdve imádom! – érzékelteti egyik szenvedélyét a polgármester, aki büszkén beszél arról is, hogy náluk, falunapi rendezvényeken motoroztatják a gyerekeket, illetve mindenkit, aki szeretne nyeregbe pattanni. –Ilyenkor nem csak a szabadság különleges élményéről van szó, hanem arról is beszélünk, mennyire fontos, hogy az ember ésszel motorozzon! – fogalmaz Czeglédy Ákos. Tapasztalata szerint az utakon a motorosok többsége jó fej, autósként pedig úgy látja, még jobban kellene figyelni a kétkerekűekre, érdemes állandóan nézni a visszapillantó tükröt, mert egy motoros akkor is feltűnhet váratlanul, ha betartja a sebességet. -Az pedig sajnos gyakori, hogy az autósok úgy fordulnak el balra, hogy azt nem jelzik, utal egy balesetveszélyes helyzetre a polgármester, aki szabadidejében nem csak motor, hanem kerékpár nyergébe is pattan, nem beszélve a lovaglásról, ami szintén régi nagy szenvedélye.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában