Sokszínű vásári forgatag 

2018.07.11. 14:28

Jókedv, zene és sok játék jellemezte az ötödik családi napot Devecserben

A Magyar Vöröskereszt és a Somló Térség Program közös szervezésében immáron ötödik alkalommal tartottak a településen családi napot a Rotary Ház mellett.

Borsos Renáta

A devecseri testvérpár, Horváth Liliána és Horváth Milán a népi játékokkal örömmel játszottak. A játéklibákat szorgalmasan tömték kukoricával Fotó: Borsos Renáta

A vasárnapi vidéki vásári forgatagot megidéző rendezvény a felhőtlen kikapcsolódásról szólt. Népi játszóház, kézműves kirakodóvásár, színpadi műsorok, koncertek gondoskodtak arról, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvesebbet.

A sokszínű rendezvény ünnepélyes megnyitóján a település alpolgármestere, Bognár Ferencné köszöntőjében kifejtette, a falusi rendezvények vidám hangulatát megidéző vásári hangulatra nagy szükség van, mert a közösségi kikapcsolódás még inkább összekovácsolja a település lakosságát. Targubánné Szendrei Júlia, a Somló Térségi Program koordinátora úgy fogalmazott, rendezvényüknek évről évre az a célja, hogy közelebb hozza az emberekhez a vöröskeresztesek és az önkéntesek munkáját. Megjegyezte, külön öröm számára, hogy eseményüket Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke is megtisztelte jelenlétével.

A nap, melyet közös munka árán a település önkormányzatának, illetve sok civil és önkéntes támogatásával tudtak megvalósítani, mindig a közösség együttlétéről szól. Idén igyekeztek a szórakozás mellett olyan egészséges életmódhoz köthető programokat is becsempészni a napba, mint az egészségfejlesztési iroda egyszerűbb szűrővizsgálatai és életmód-tanácsadás.

A devecseri testvérpár, Horváth Liliána és Horváth Milán a népi játékokkal örömmel játszottak. A játéklibákat szorgalmasan tömték kukoricával Fotó: Borsos Renáta

A Rotary Házban a másokon segíteni szándékozó embereknek véradásra is adódott lehetőségük. A programokban gazdag napon a gyerekek nagy örömmel próbálták ki a Fanyűvő Játszóház népi játékait, megnézték a devecseri önkéntes tűzoltók kocsiját, a Somló Íjászainak köszönhetően pedig a sportággal testközelből is megismerkedtek. Az önkéntes vöröskeresztesek sátrában kreatív kézműveskedés és arcfestés várta a lurkókat. A szülőkre is gondolván, a kirakodóvásárban kézművesek kínálták egyedi portékáikat.

A nap folyamán színpadi produkciók sokaságával emelték a fellépők a rendezvény színvonalát. A teljesség igénye nélkül fellépett a Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar, kutyás bemutatóval a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Free Kid Aerobik Egyesület. Este koncertet adott a Rock’Inger zenekar és az Adrenalin retró- és bulizenekar. A tartalmas napot, az Aserdus Tűzzsonglőrök látványos elő­adása zárta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában