Virsli a napkályhán

2018.07.20. 07:00

Köszöntötték a jól tanuló diákokat a csehbányai falunapon

A szórakozás mellett az elmúlt tanévben jól teljesítő diákok elismeréséről is szólt a napokban a falunap.

Tisler Anna

Ivanics Ferenc tájékoztatja az érdeklődőket Fotó: csillagászklub

A rendezvény július 13-án szentmisével kezdődött az erdőszéli Mária-kápolnában. Szombaton egész nap programok várták az érdeklődőket, amelyben volt a kisgyermekeknek kincskeresés, arcfestés, a nagyobbaknak kerékpártúra.

Ivanics Ferenc tájékoztatja az érdeklődőket Fotó: csillagászklub

A délutáni programok egyike volt, hogy a szorgalmas diákok jutalmat kaptak. Kitűnő tanulmányi eredményéért Csizmadia Kadosa, Csizmadia Hargita, Dömötör Katalin, Dömötör Olga, Dömötör Mihály, Straub Rebeka, Peidl Ramóna, Horváth Laura, Peidl Patrícia, Klettner Kitti, Németh Réka, Németh Márton, Bakos Blanka, Szirbek Farkas, Szirbek Gyöngyvér, Bisztrán Anna részesült elismerésben, valamely tantárgyból, vagy a sportban elért kimagasló eredménye miatt Springmann Zsófia, Kiszlinger Dominik, Kiszlinger Máté, Bánfalvi Kristóf, Rovenszki Rebeka, Fuchs Zoltán vett át jutalmat. A diákok többsége a városlődi iskola tanulója. A délután folyamán zenés műsor, néptánc, gyermekelőadás szórakoztatta az érdeklődőket.

Aki ezen a napon játékosan is tanulni akart, a Bakonyi Csillagászati Klub tagjai segítségével megismerkedhetett a meteoritok szerkezetével, valamint két távcsövön figyelhette meg a Nap kromoszféráját, illetve fotoszféráját. A legnagyobb sikere a napkályhának volt, amellyel bárki süthetett napvirslit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában