Kerékpáros zarándoklat

2018.08.18. 08:00

Bódi Mária születésére és megkeresztelésére emlékeztek Szigligeten

Bódi Mária Magdolna vértanúságának 73. évében ismét megrendezték a kerékpáros zarándoklatot a Veszprémi Főegyházmegye fiatal vértanújának nyomában.

Napló

A zarándoklat misével kezdődött Fotó:Veszprémi Főegyházmegye

A kerékpáros zarándoklatot ez alkalommal is Juhász Gábor, budapest-vizafogói plébános vezette. A kerékpárosokat elkísérte Szécsi Ferenc balatonfűzfői plébános, a zarándoklat ötletgazdája.

A zarándoklat misével kezdődött Fotó:Veszprémi Főegyházmegye

A zarándoklat nyolc órakor imádsággal kezdődött Szigligeten, Bódi Mária Magdolna születési helyén, majd szentmisét mutatott be Juhász Gábor Szécsi Ferenc zalabéri és Cséry Gergő nemesgulácsi plébánosokkal a keresztelés helyén, a badacsonytördemici plébániatemplomban. Juhász Gábor szentbeszédében a zarándoklat lényegét és a lelki töltekezés fontosságát emelte ki. A kerékpáros zarándokok a szentmise után elhelyezték a megemlékezés virágait Magdi emléktáblájánál, majd továbbindultak Köveskálra, ahol Magdi iskolába járt. Balatonfüred érintésével érkeztek Balatonfűzfőre, majd az áprilisban Magdiról elnevezett kerékpárúton jutottak el Litérre, ahol Magdi sírjánál adtak hálát a nap kegyelmeiért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában