középiskolásokat vártak a programra

2018.09.18. 14:00

Egy egész délután a fiatalokról szólt Veszprémben

Harmadik alkalommal rendezték meg a Fiatalok Napját Veszprémben az Óváros téren hétfő délután. Az esemény egyben az Európai Mobilitási Hét programsorozatához is kapcsolódott.

Leitner Vera

Szórakoztató játékok is várták a fiatalokat az Óváros téren

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Veszprém valamennyi középiskoláját felkeresték a programlehetőséggel a Fiatalok Napja szervezői, nem eredménytelenül: csak a csapatos vetélkedőkre megközelítőleg kétszázötven középiskolás regisztrált, ám összesen ennél is több diák fordult meg az Óváros téren szervezett program­elemek valamelyikén hétfő délután, tudtuk meg a főszervezőtől. Szalay Zsolt hozzátette, a korábbi tapasztalatok tükrében idén is újragondolták az esemény kínálatát, és a hagyományosabb, szórakoztató játékokat (kalapácsos erőmérő, rodeóbika, XXL Csocsó) a mai új technikával (VR stage, versenyautó-szimulátor, Oculus VR) vegyítették, de rekeszmászáson, focikupán, ügyességi vetélkedőkön is részt vehettek a fiatalok.

 

A helyszínre kitelepült Lélektér Alapítvány az Erasmus+ lehetőségeket promotálta sátránál, ahol külföldi önkéntesek fogadták a diákokat, míg az Új Nemzedék Központ elsősorban a 72 óra elnevezésű országos önkéntes akcióról, a nyelvvizsgadíj-visszatérítésről és az ingyenes KRESZ-vizsga lehetőségekről adott tájékoztatást. A veszprémi Családi Társasjáték Egyesület a Fiatalok Napján is bebizonyította, hogy a társasjátékozás mekkora élmény a ma elérhető modern, pörgős, izgalmas játékokkal, melyeket az egyesület ingyenes alkalmain bárki kipróbálhat, a Veszprémi Rendőrkapitányság standjánál pedig baleset-megelőzési célzattal a biztonságiöv-szimulátort, valamint a részeg szemüvegben történő zárnyitást és gokartvezetést tapasztalhatták meg a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában