osztálytalálkozó

2018.09.05. 07:00

Fél évszázada vettek búcsút a takácsi iskolától

Ötvenéves osztálytalálkozójukat tartották a takácsi művelődési házban a helyi általános iskola 1968-ban elballagott öregdiákjai.

Polgár Tibor

Az ötvenéves osztálytalálkozón tizenkilenc öregdiák vett részt a takácsi művelődési házban. Minden ötéves találkozót megtartanak Fotó: Szabó Endre Lászlóné

Az első osztályt 33-an kezdték meg, és 28-an fejezték be közösen az iskolát. Közülük hatan már nem érhették meg ezt a szép jubileumot. – Talán nincs is még egy ilyen osztály a településen, melynek tagjai szinte minden ötéves találkozót megtartottak. Az ötvenedik évfordulóra szervezett összejövetel a nyolcadik volt a sorban, a két kimaradt osztálytalálkozót pedig nagyon sajnálják – nyilatkozta a Naplónak Szabó Endre Lászlóné takácsi könyvtáros.

Az ötvenéves osztálytalálkozón tizenkilenc öregdiák vett részt a takácsi művelődési házban. Minden ötéves találkozót megtartanak Fotó: Szabó Endre Lászlóné

Mint mondta, a mostani alkalomnak a takácsi művelődési ház adott otthont. A 28 végzősből 22-en kaptak meghívót, és csupán hárman nem jöttek el a nosztalgikus hangulatú e­seményre. Az egybegyűltek először kilátogattak a temetőbe, ahol elhunyt tanáraik és osztálytársaik sírján elhelyezték a megemlékezés virágait. Utána Baráth Béla meglá-

to­gatta egykori tanítójukat, Babos Józsefné Stefanovics Ilonát.

– A 89 éves pedagógus nehezen állt kötélnek, mert sajnos a találkozó előtt elvesztette 66 éves fiát, Babos Józsefet. De szerencsére hallgatott a rábeszélésre, és eljött az összejövetelre, aminek az egykori diákok nagyon örültek, könnyes szemmel kívántak részvétet Ilonka néninek.

A finom ebéd után kötetlen beszélgetés kezdődött. Mindenki elmesélte élete eddigi alakulását, előkerültek a gyermekek, unokák fényképei. Külön színfoltja volt az eseménynek a régi fotók levetítése, ami szép emlékeket elevenített fel. A művelődési ház nagytermének falán Kóbor Jenő hajdani iskolaigazgató fotókiállítását lehetett megtekinteni, a képek a falu régi házairól készültek, sokan ráismertek a szülőházukra. A régebbi találkozók általában délután indultak, azonban ez már délelőtt elkezdődött, és még késő este is alig akart véget érni, mert olyan jól érezték magukat a jelenlévők – fogalmazott Szabó Endre Lászlóné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában