Veszprém

2018.09.20. 07:00

Két évfordulóra emlékeztek a Kossuth laktanyában

Kossuth Lajos születésének 216. évfordulójára, valamint az alakulat jogelődjének, a 121. honi híradó zászlóaljnak az 1962. szeptember 15-ei megalakulására emlékeztek az MH 54. Veszprém Radarezrednél.

Molnár Sándor

Emberi nagysága előtt tisztelegve elhelyezték a megemlékezés koszorúit Kossuth Lajos mellszobránál

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Kossuth laktanyában 2000 március 31-én avatták fel Kossuth Lajos mellszobrát, amely az ország 131. hivatalos Kossuth-emlékhelye. Szerdán, a város díszpolgára születésének 216. évfordulóján tartott ünnepségen Balogh Gergő hadnagy emlékezett meg a nagy elődről, akit szoros emberi és családi kapcsolatok fűztek Veszprém megyéhez. – Kossuth Lajos a történelmi Magyarországon lezajlott felkelések, forradalmak, szabadságharcok dicső alakjainak kimagasló személyisége, akinek példás élete és életének sorsfordulói mind-mind alkalmat adnak a nagy államférfi életműve előtti tisztelgésre – fogalmazott a szónok, aki felelevenítette Kossuth életútjának jelentős állomásait. Elmondta még, hogy érdemes és kell is emlékeznünk a nagy elődökre. Hajtsunk fejet előttük, merítsünk erőt példájukból, ahogy azok előtt a katonák előtt is, akik elődeink voltak és Veszprém Helyőrségben szolgáltak – hangsúlyozta a hadnagy.

Emberi nagysága előtt tisztelegve elhelyezték a megemlékezés koszorúit Kossuth Lajos mellszobránál
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Emberi nagysága és a magyar történelemben betöltött példamutató szerepe előtt tisztelegve elhelyezték a megemlékezés koszorúit Kossuth Lajos mellszobránál a város, a Veszprém Helyőrségben szolgáló alakulatok, a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Veszprémi Egyesülete, a MATASZ Veszprém megyei szervezete és a Kossuth Iskola tanulói nevében. Az MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj, valamint jogelődei tiszteletére 2007 márciusában állították fel azt a kopjafáját, amelyen aranyszínű táblák elevenítik fel az 1962-től 2007-ig tartó időszak történetét és alakulatait. A kopjafájánál azokra emlékeztek, akik valamikor a jogelőd egységeknél szolgáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában