A várost ünnepelték

2018.09.10. 17:30

Lezárult a hétvégén a XXVI. Berhidai Napok

Lezárult a hétvégén a XXVI. Berhidai Napok, mely négy napon át kínált énekes, táncos, sportos, valamint ízekben gazdag programokat a településen élők számára.

Leitner Vera

A lekvárverseny nyertesei, középen Stahl Judit

Fotó: Penovác Károly / Napló

Kiállításmegnyitóval, felvonulással és a Berhidai Kertbarát Kör látványos bemutatójával nyílt meg a XXVI. Berhidai Napok, melynek részeként mutatták be a helyi művészeti csoportok, énekesek által közösen színpadra állított István, a király elnevezésű produkciót. A pénteki napot Zoltán Erika koncertje, a Hestia tűztáncos kültéri show, illetve utcabál zárta. A Berhidai Napok ezeken túl a hétvégére gyermekprogramokat, táncos produkciókat is tartogatott az érdeklődők számára.

A futóverseny résztvevői szombaton rajtoltak el, délután fellépők műsorát tekinthették meg az érdeklődők, koncertet adott az Animal Cannibals, a Hangár 21 és a Lord is.

Vasárnap főzőversennyel és az óvodások műsorával folytatódtak a programok, délután pedig Stahl Judit közreműködésével a Berhida Város Lekvárja címért versenybe szállt gyümölcs- és zöldségízeket értékelték. 86 lekvár érkezett a versenyre, melynek résztvevői oklevelet, illetve arany, ezüst és bronz kanál címet szerezhettek, továbbá minden kategóriában megválasztották a város lekvárja kitüntetésre méltó lekvárt.

A lekvárverseny nyertesei, középen Stahl Judit
Fotó: Penovác Károly / Napló

A klasszikus gyümölcs kategóriában Reider Béláné naspolya, a zöldségíz kategóriában ugyancsak Reider Béláné rebarbara-bodzavirág íze nyerte el a város lekvárja címet. Csokis gyümölcsíz kategóriában Gergely Éva fehér csokival készült málnalekvárja, vegyesgyümölcs kategóriában Sebesi Ella birs-körte-alma kreációja, kreatív különleges kategóriában Gáspár Lászlóné szeder-ánizs lekvárja vitte a prímet, a verseny különdíját Pazárné Somogyi Mária csokis meggylekvárjának ítélték oda. Vasárnap délután a legkisebbeket a Pesti Zenés Színpad óriásbábos mesekoncertje várta, majd népzene és koncertek zárák a Berhidai Napokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában