Jövőre akár haladócsoport is indulhat

2018.09.10. 10:00

Sikeresek a tapolcai úszótanfolyamok

A tapolcai városi strandon megtartott nyári úszótanfolyamok gyermek résztvevői vehették át bizonyítványukat a napokban.

Tóth B. Zsuzsa

A gyerekek látványos bemutatót tartottak a strandon szüleiknek a napokban a nyáron tanultakból

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az ünnepségen Dobó Zoltán polgármester köszöntőbeszédében elmondta, hogy míg tavaly attól tartottak, kevés jelentkező lesz, idén már a jövő évre még több, akár haladótanfolyamot is terveznek, akkora sikere volt a tanfolyamoknak.

A gyerekek látványos bemutatót tartottak a strandon szüleiknek a napokban a nyáron tanultakból Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Lehetőséget szeretnénk adni rá, hogy a gyerekek a koruknak megfelelő vízi jártasságra tegyenek szert sportolás közben, míg egyúttal közösségben is vannak. Itt nemcsak úszni tanulnak meg, hanem azt is, hogy oda kell figyelniük a felnőttekre, egymásra, és a felelősségtudatuk ugyancsak fejlődik. Mindez nyilvánvalóan kamatozik majd idősebb korukban – mondta a polgármester.

Ígérte, hogy ahogy az idén is a költségek nagy részét az önkormányzat állta, és a családokat csak annak harminc százaléka terhelte, jövőre is segít a város, hogy még több gyermek megtanulhasson úszni.

A vezető oktató, Hanzmann László testnevelő tanár összegezte a tanfolyamok eredményét.

– Köszönet azért, hogy ideális feltételek mellett tanulhatott idén nyáron több mint 140 óvodás és iskolás gyermek úszni. Bízom benne, hogy a instrukciókat valamennyien megfogadták, és biztos úszók lesznek a fiatalokból – mondta a testnevelő, és gratulált a gyerekeknek.

Ezt követően mindannyian átvehették jól megérdemelt bizonyítványukat, majd mindegyik korosztály képviselői rövid bemutatót tartottak a nyáron tanultakból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában