Az elismerés erőt ad a további munkához

2018.10.29. 07:00

Pulai Gáborné az év kitüntetett kémiatanára

A Richter Gedeon Alapítvány 1999-ben jött létre azzal a céllal, hogy közvetlenül vállalhasson szerepet a hazai kémiaoktatásban és azzal kapcsolatos ismeretterjesztésben.

Őrsi Ágnes

Pulai Gáborné tanítványai minden évben ott vannak a tanulmányi versenyeken, és a sikerek sem maradnak el Fotó: Pesthy Márton

 

Az alapítvány feladatai közé tartozik többek között a kémia oktatásában kiemelkedő eredményeket elérő tanárok elismerése. Évente négy általános és középiskolai tanár részesül munkájáért a „Magyar Kémia Oktatásáért-díjban”. Az alapítvány döntése alapján az idei év díjazott pedagógusai között van Pulai Gáborné, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziumának kémiatanára is. Miután átvette a díjat, az Ipariban 22 éve dolgozó tanárnő elmondta, hogy megerősíti munkájában az elismerés.

Pulai Gáborné hosszú ideje kitartóan inspirálja, gondozza tehetséges tanítványait, akikkel folyamatosan készülnek szakmai tanulmányi versenyekre, OKTV-re (Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny). Minden évben ott vannak a Magyar Kémikusok Egyesülete által szervezett Irinyi János országos kémiaversenyen is. Utóbbin ért már el első helyezést is iparis diák, OKTV-n pedig 23. lett egyikük, de az a helyezés már egyetemi felvételt jelentett.

Pulai Gáborné tanítványai minden évben ott vannak a tanulmányi
versenyeken, és a sikerek sem maradnak el Fotó: Pesthy Márton

Az egész iskola büszke Szigetvári Barnabásra, aki legutóbb második helyezett lett nemzetközi kémiaversenyen, és a korábban ugyanott a nyolcadik helyen végzett Tóth Gáborra is. Mivel tanórai keretbe ez a pluszmunka nem fér bele, a versenyekre szakkörben készülnek. Így elmondható, hogy az igazi nyertesek a szakkörösök, de egy-egy egész osztály tanulmányi eredményére is jó hatással van a közülük kikerülő versenyző. Mint mondta, Pulai Gáborné éppen ezért szereti ezt a munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában