Veszprém

2018.11.15. 15:16

21. századi körülmények a hivatalban – Átadták a kormányhivatal új épületét

Felavatták a kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának új épületét csütörtökön az Egyetem utcában.

Marton Attila

A használaton kívüli állami ingatlan 2017-ben került a Veszprém Megyei Kormányhivatalhoz. Az épületet nettó 446,5 millió forint hazai forrásból újították fel, a munkálatok márciusban kezdődtek és szeptemberben fejeződtek be. A korábbi épületet teljesen átalakították: akadálymentesítették, és a legmodernebb technikai és informatikai berendezésekkel szerelték fel.

Takács Szabolcs kormánymegbízott az ünnepélyes átadáson kiemelte, a felújított épület 21. századi körülményeket biztosít az ügyfeleknek, és a közigazgatás modernizációjának jelképe is. Hozzátette, a beruházás a hatékony állami működést példázza: egy üresen álló, leromlott állapotú állami ingatlant mentettek meg a beruházással, amelynek költségei mintegy tíz év alatt megtérülnek. Felidézte, 2014 óta a Veszprém Megyei Kormányhivatal egységei a hatékonyabb működés érdekében 22 bérelt ingatlanból költöztek ki. A bérleti szerződések megszüntetésének köszönhetően közel 300 millió forintot takarítottak meg négy év alatt.

Bíró Attila, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára kiemelte, fontos kormányzati cél, hogy az ügyintézés ideje, valamint az arra fordított energia és anyagi terhek csökkenjenek. Hozzátette, Veszprém jó példával jár elől abban, hogyan kell az állampolgárok számára vonzó várost építeni.

Porga Gyula polgármester kiemelte, a beruházásnak köszönhetően komfortosabbá váltak a dolgozók munkakörülményei, a közszolgáltatást igénybe vevők pedig egy korszerű hivatalban intézhetik ügyüket, valamint a veszprémi városkép is javult.

Az épületben helyet kapó Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály – amely 2017-ig Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal néven működött – szervezetében 45-en dolgoznak. A főosztály kezeli az agrártámogatási kérelmeket, helyszíni ellenőrzéseket végeznek és ügyfélszolgálati feladatot is ellátnak. Idén 15,7 milliárd forintra irányuló, 4600 kérelmet és közel háromezer támogatási igényt kezeltek a főosztály munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában