megnyitó

2018.11.21. 14:35

Feldolgozó lesz az új tankonyhából Nyirádon

Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó tankonyhát adtak át a napokban ünnepélyes megnyitó keretében Nyirádon.

Rednágel Zsuzsanna

Antal Zoltánné pályázati koordinátor mellett jobbról Nagy Gábor, Nyirád polgármestere az átadón Fotó: Rednágel Zsuzsanna

A rendezvény a Nyirádi Nyugdíjas és Hagyományőrző Egyesület, valamint a Lépésről Lépésre Nyirádi Tanoda vetélkedőjével kezdődött. Majd a tankonyha megnyitóján Antal Zoltánné, a Nagycsaládosok Nyirád és Környéki Egyesületének pályázati koordinátora beszédében elmondta, hogy a Gazdasági innovációs operatív program részeként a projekt címe A hátrányos helyzetű dolgozók foglalkoztatása.

Antal Zoltánné pályázati koordinátor mellett jobbról Nagy Gábor, Nyirád polgármestere az átadón Fotó: Rednágel Zsuzsanna

A pályázaton belül készült el a jelenleg még tankonyhaként működő gyümölcsfeldolgozó üzem – a későbbiekben feldolgozóként funkcionál majd –, ahol a Család- és karrierpont által szervezett zöldség- és gyümölcsfeldolgozó OKJ-s képzés gyakorlati oktatása történik – mondta. Hozzátette, húsz kisgyerekes anya tanulja a zöldség- és gyümölcsfeldolgozást, a sikeres vizsgázók közül ötöt felvesznek. Antal Zoltánné hangsúlyozta, jelenleg a receptúrákkal kísérleteznek. Fő céljukként említette, hogy egészséges és tartósítószer nélküli, kifogástalan külsejű, de ízletes termékek kerüljenek az üzemből az asztalra.

A Megőrizni, gondozni, átörökíteni pályázat keretében a megnyitót követően az Erzsébet téren a diákok a nyugdíjasokkal közösen ültettek almafákat, és elnevezték azokat. A rendezvény kemencés finomságok kóstolójával és kötetlen beszélgetéssel zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában