Rengeteg szemét és balesetveszély

2018.11.20. 07:00

Megszületett a döntés: Lebontják Pápa rossz hírű sarokházát

November végére elbontják a húsgyár főbejáratával szemközti, a Kisfaludy utca sarkán lévő önkormányzati épületet, amelynek a helyén murvás parkolót alakítanak ki.

Polgár Tibor

A tervek szerint november végére már csak az emléke lesz meg a Kisfaludy utcasarkán lévő önkormányzati épületnek Fotó: Polgár Tibor

Áldozó Tamás polgármester kiemelte: a rendkívül rossz állapotú sarokház felújítása nagyon sok pénzt emésztett volna fel. Mint mondta, tudatosan készítették elő bontásra az ingatlant az elmúlt évek során: megszüntették a bérleti jogviszonyokat, majd csupán egy bérlője maradt az épületnek, egy kiskereskedelmi egység, amely végül ugyancsak új helyre költözött.

A tervek szerint november végére már csak az emléke lesz meg a Kisfaludy utcasarkán lévő önkormányzati épületnek Fotó: Polgár Tibor

A pápai polgármester megjegyezte, a pápai húsgyár főbejárata előtt lévő derékszögű útkanyarulat az itteni nagy forgalom miatt balesetveszélyt hordoz magában, ezért a város rendezési terveiben már régóta szerepelt ennek az éles kanyarnak a megszüntetése. Az önkormányzati saroképület elbontása után lehetőség nyílik egy új ív kialakítására, azonban ezzel meg kell várni a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló beruházások befejezését. Mindenesetre az út beláthatósága már a sarokház „eltüntetése” után is sokat fog javulni. A korábbi lakóinak köszönhetően igencsak rossz hírű ingatlan helyén murvás területet hoznak létre, amit majd parkolásra is lehet használni.

A romos épületet a pápai városgondnokság bontja le. A munkát az ingatlanban felhalmozott, hatalmas mennyiségű hulladék elszállításával kezdték meg. A szemét elszállítási és lerakási költsége meghaladja a másfél millió forintot – közölte Bakó István, a városgondnokság igazgatója. A kommunális és szerves hulladék mellett találtak itt például építési törmeléket, valamint jelentős mennyiségű autógumit és gépkocsialkatrészt. A tervek szerint november végére már csak az emléke lesz meg a Kisfaludy utca sarkán lévő önkormányzati ingatlannak, a murvás parkoló pedig várhatóan december közepére készül el.

Áldozó Tamás hozzátette, a város a jövőre vonatkozóan is tervezi saját tulajdonú épületek bontását. Ezek egy része TOP-os projektek megvalósításához szükséges, míg olyanok is vannak, amik szintén nagyon rossz állapotúak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában