ő lehet a megye legidősebb lakosa

2018.12.22. 15:30

A 109 éves Marika nénit köszöntötték Balatonfűzfőn

Születésnapján köszöntötték a megye egyik legidősebb lakosát, Kerner Jánosnét, Marika nénit a balatonfűzfői Támasz Idősek Otthona karácsonyi ünnepségén.

Marton Attila

Kerner Jánosnét, Marika nénit Vellai-Nemes Nikoletta intézményvezető köszönti

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ünnepelt 1909. december 23-án a Somogy megyei Kazsokon született, aktív éveiben a mezőgazdaságban és a vendéglátásban dolgozott. Marika nénit lánya, két unokája, felnőtt dédunokái és ükunokája is köszöntötte a jeles alkalomból. Az ünnepelt agg kora ellenére is jó megfigyelő és véleményformáló, és fanyar humora sem hagyta el. Számos alkalommal hangoztatta: mindig azért dolgozott, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsa a családjának. Büszke arra, hogy a ma 86 éves lányának biztosítani tudta a továbbtanulás feltételeit. Marika néni vallásos életet él, rendszeresen imádkozik, valamint a Bibliát is lapozgatja.

Kerner Jánosnét, Marika nénit Vellai-Nemes Nikoletta intézményvezető köszönti Fotó: Pesthy Márton/Napló

Magyarországon egy olyan honfitársunk él, aki 1908-ban látta meg a napvilágot, és páran vannak, akik 1909-ben születtek, ezért valószínű, hogy Marika néni a megye egyik, ha nem a legidősebb lakosa, mondta Berkecz József, az intézmény marketingvezetője.

Az ünnepségen a születésnapos asszonyt Marton Béla, Balatonfűzfő polgármestere és Vellai-Nemes Nikoletta, az idősotthon intézményvezetője is köszöntötte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában