Közösségi karácsony

2018.12.27. 07:00

Együtt ünnepelt a tűz körül Bánd apraja-nagyja

Steigervald Zsolt polgármester szerint ez a rendezvény arról szól, hogy az itt élők találkozzanak egymással, és személy szerint is nagyon örül neki, hogy azok is aktív résztvevői, akik beköltöznek Bándra. A már hagyományos Mindenki karácsonya ünnepnek számít a településen, ezért idén is nagyon sokan eljöttek, hogy jót beszélgessenek.

Molnár Sándor

A község lakóit feldíszített karácsonyfa és lobogó tűz várta a közösségi ház udvarán Fotó: Molnár Sándor

Szombaton délután a Steier­lein Katalin Közösségi Házba várták a település lakóit a Mindenki karácsonya ünnepségre. A rendezvényt az önkormányzat, a Bándért Közalapítvány és a német nemzetiségi önkormányzat hármasa támogatta, ezzel is jelképezve azt az összefogást, amely jól működik a településen.

A község lakóit feldíszített karácsonyfa és lobogó tűz várta a közösségi ház udvarán Fotó: Molnár Sándor

Fodor András helyi önkormányzati képviselő köszöntötte a szép számban megjelent közönséget, akik, mint mondta, a legnagyobb támogatói a rendezvénynek, mert nélkülük ez az este semmit sem érne. Idézte Oscar Wilde gondolatait, aki szerint „manapság az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét” – ezért nagyon értékes karácsonyt kívánt mindenkinek, majd egy Ady-verssel indította az estét.

Vajas Marika néni egy ismeretlen szerző szájról szájra terjedő művét osztotta meg a jelenlévőkkel, majd a Sose Bánd Színjátszók tagjai adták elő a Háromkirályok útja című darabot, amelyet Kelemen Mónika ötlete alapján közösen állítottak színpadra. Az elő­adás után a közösségi ház udvarán, a feldíszített karácsonyfa és a hangulatosan lobogó tűz mellett még órákig elbeszélgettek egymással az emberek. A polgárőrök húst, krumplit és gesztenyét sütöttek, a vállalkozóknak köszönhetően volt forralt bor és forró tea is, így minden adott volt a jó hangulathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában