Korszerű körülmények

2019.01.28. 07:00

Átadták a felújított, kibővített Napsugár Bölcsődét

A Terület- és településfejlesztési operatív programban elnyert 218 millió forintból újulhatott meg a Napsugár Bölcsőde, melyet a napokban birtokba vehettek a kisgyermekek.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina / Napló

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a felújítás munkák tavaly augusztusban kezdődtek meg, és december elején le is zárultak. Ennek keretében felújították és szigetelték a lapos tetőt, melyen napelemeket helyeztek el. Hőszigetelték az épület külső részét, nyílászárókat cseréltek ki, új kazánnal és radiátorokkal korszerűsítették a fűtési rendszert.

Az épületbelső átalakításával az eddig kihasználatlan terek új funkciót kaptak: új helyre került a melegítőkonyha, kibővítették a tornaszobát, kialakítottak egy közösségi teret, átépítették a teraszokat. Faház készült az udvari játékok tárolására, felújították a járdákat, a gazdasági bejárat útburkolatát, továbbá kerékpártárolót alakítottak ki, és akadálymentessé tették az intézményt. A munkálatok részeként az érintett helyiségekben kicserélték a víz- és szennyvízvezetékeket, a villamos hálózatot és a fűtéscsöveket.

A korábban 78 gyermek befogadására alkalmas bölcsődét 10 férőhellyel bővítették, ehhez a régi konyha és a szomszédos, használaton kívüli helyiségek helyén új csoportszobát alakítottak ki átadóval, fürdetővel, tárolóval, mellékhelyiségekkel. A projekt lehetőséget nyújtott eszközbeszerzésre is, ennek részeként játékokat, gyermekbútort vásároltak, és modern eszközöket szereztek be a melegítőkonyha számára.

Áldozó Tamás a támogató, családbarát környezet fontosságát hangsúlyozta Fotó: Polgár Bettina

A felújítás idején a város másik két bölcsődéje, illetve a Napsugár Bölcsődével szomszédos óvoda adott helyet a kisgyermekek és nevelőik számára, így az ellátás mindvégig zavartalanul működött.

Az megújult épületet ünnepélyes keretek között adták át. Az alkalmon Beke Ágnes bölcsődevezető, Áldozó Tamás polgármester, valamint Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. Áldozó Tamás hangsúlyozta, a kormány és az önkormányzat célja, hogy támogató környezetet alakítsanak ki a családok számára. Kovács Zoltán rámutatott, 2010 óta megháromszorozódott a három éven aluli gyerekek ellátását biztosító szolgáltatások működtetésére fordított keret, tavaly elérte a 36 milliárd forintot. Beke Ágnes köszönetet mondott azoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megújult, korszerű környezetben láthatják el feladataikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában