mesevetélkedő

2019.02.07. 07:00

Fekete István műveivel ismerkedtek a szentkirályszabadjai diákok

Az elméleti mellett ügyességi feladatokat is meg kellett oldaniuk a résztvevőknek a tegnap rendezett mesevetélkedőn.

Marton Attila

A házigazda iskola diákjai kitettek magukért, a szentkirályszabadjai tanulók a második helyen végeztek Fotó: Penovác Károly

Fekete István, a népszerű író munkásságához és életéhez kapcsolódó versenyt jubileumi, tizedik alkalommal hirdette meg a házigazda szentkirályszabadjai Szent István Király Általános Iskola. A vetélkedőre a diákoknak három Fekete István-műből és az író életrajzából kellett készülniük, az oktatási intézmény tornatermében tartott versenyen nyolc feladatot kellett megoldaniuk, mondta Horváth Zsuzsanna, a rendező iskola tanítója, a vetélkedő ötletgazdája és fő szervezője. A feladványok között elméleti és ügyességi feladat, például puzzle, totó és lufipukkasztás is szerepelt.

A házigazda iskola diákjai kitettek magukért, a szentkirályszabadjai tanulók a második helyen végeztek Fotó: Penovác Károly

A vetélkedőn öt iskola hat csapata vett részt, a házigazdák mellett érkeztek diákok Papkesziről, Balatonalmádiból, Felsőörsről és Hajmáskérről is. A harmadik és negyedik osztályos tanulók négyfős csapatokban versenyeztek. A megmérettetést a felsőörsi Malomvölgy-iskola diákjai nyerték a házigazda intézmény és a harmadik helyezett Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola tanulóit megelőzve.

A vetélkedő előtt Gyarmati Katalin polgármester és Széplaki Zoltán, a Szent István Király Általános Iskola intézményvezetője megkoszorúzta az író emléktábláját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában