közösségi média és munkaerőpiac

2019.02.10. 19:52

Szakmai napot szervezett a Várpalotai Család- és Karrierpont

A közösségi média, illetve a hálózatépítés nyújtotta lehetőségekről tartott a közelmúltban szakmai napot a Várpalotai Család- és Karrierpont.

Szabó Péter Dániel

A palotai vár Thury-termében hallgathatták meg az előadásokat az érdeklődők

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A Thury-várban Szoboszlai Gyula, a Fiatal Családosok Klubjának ügyfélkapcsolati referense beszélt a közösségi média szerepéről a vállalkozások mindennapjaiban, majd egy kötetlen beszélgetés keretében, a résztvevők a Család- és Karrierpontok számára készülő hálózatosodást elősegítő applikációt is megismerhették.

A palotai vár Thury-termében hallgathatták meg az előadásokat az érdeklődők Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A várpalotai Család- és Karrierpont szakmai napját a polgármesteri hivatal részéről Sándor Tamás nyitotta meg. Az aljegyző kiemelte, a projekt legfontosabb célja, hogy kapcsolatot hozzanak létre a munkavállalók és munkaadók között, melyet – mint fogalmazott – kommunikációs és szemléletformáló előadásokkal, fórumokkal, valamint kerekasztal beszélgetésekkel szeretnének elérni. Hozzátette, a tavaly májusban Várpalotán kialakított Család- és Karrierpont azzal a céllal kezdte meg működését, hogy segítse a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű nők munkaerő-piacra való gyorsabb visszatérését, valamint az atipikus foglalkoztatás javítását.

A rendezvényen Szoboszlai Gyula ügyfélkapcsolati referens beszélt többek között arról, hogy a vállalkozók hogyan tudnak megjelenni a közösségi médiafelületeken. A szakember szerint fontos hogy munkáltatók és a munkavállalók szoros kapcsolatot tudjanak kialakítani egymással. Ezzel a céllal fognak hamarosan elindítani egy olyan applikációt is, melynek segítségével mindkét fél informálódhat egymásról, az adott betöltésre váró állásról, illetve a munkavállaló igényeiről is.

Elhangzott, az új applikáció számos olyan funkcióval bír, amely a hagyományos álláskereső portálokra nem jellemző. Például a munkáltatók segédanyagokat is tudnak adni a munkavállalóknak az adott munka elvégzésével vagy az állásinterjúkkal kapcsolatban. A Család- és Karrierpontokban ezek az információk a kölcsönös igényekkel és elvárásokkal kiegészülve, egy platformon gyűlnek össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában