Takarítják a bazaltot

2019.02.27. 17:30

Veszprémben is eltűnik az utcákról a csúszásmentesítő zúzalék

Megkezdődött a csúszásmentesítésre kiszórt zúzalékfajták összegyűjtése a napokban a megyeszékhelyen.

Marton Attila

Munkában a közüzemi szolgáltató munkatársai, Németh Lajos és Péti László Fotó: Sági Ági

A tél során közel nyolcvan tonna bazaltzúzalékot és zeokált szórtak ki városszerte a közüzemi szolgáltató munkatársai, amelynek begyűjtése a múlt héten kezdődött el. Folyamatos a bazalt seprése a járdákon, a meredek mellékutcákon és a vár burkolt felületein, mondta kérdésünkre Salga Balázs, a VKSZ Zrt. városgazdálkodási igazgatója.

Hozzátette, ezeken a helyszíneken használtak csak bazaltzúzalékot, az úttestre oldott sót, a belváros kőburkolataira zeokált juttattak ki. A társaság tíz-tizenöt munkatársa jelenleg két speciális, e célra tervezett járdatakarító géppel és kézi erővel végzi a munkát, márciustól további egy gép segíti a bazalt összegyűjtését, mondta az igazgató.

Munkában a közüzemi szolgáltató munkatársai, Németh Lajos és Péti László Fotó: Sági Ági

Megjegyezte még, hogy a bazaltzúzalék összegyűjtését a belvárosban kezdték el, ezután a városközponthoz közeli meredek utcák, végül a külső városrészek és bicikliutak következnek. Az ütemtervnek megfelelően a szolgáltató legkésőbb április közepére végez a feladattal.

A társaság tájékoztatása szerint a járdák és kerékpár­utak síkosságmentesítésére és a balesetveszély megelőzésére szolgáló leghatékonyabb védekezésben és egyúttal a környezetben található fás szárú növények megóvásában a legjobb kompromisszumot az apró bazalt és a zeolitkő kiszórása jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában