lenne mire költeni

2019.03.09. 11:30

Lottólázban Veszprém megye (is): hárommilliárd a tét

Az ötös lottó 23 hetes halmozódás után 3 milliárd 55 millió forintos főnyereménnyel várja a játékosokat. Ha valaki egyedüli nyertesként találja el mind az öt számot, most szombaton az ötös lottó 62 éves történetének ötödik legnagyobb nyereménye ütheti a markát.

Juhász-Léhi István

– Észrevehetően nagyobb a forgalom – mondta el lapunknak Ibolya

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Nekem a vége elég lenne, ami 55 millió forint! – mondja kérdésemre Ica, aki még annyit elárul, hogy veszprémi, és akit a lottózóban sorban állás közben faggatok. – Hogy mennyi lehet nyerni összesen? Nem tudom, talán 3 milliárdot, ami nagyon sok. Mindig játszom, ám még két találatot is ritkán értem el eddig. Akkor mégis miért? Az esélye megvan mindenkinek! Hogy mire menne? – kérdez vissza ismét. – Lenne mire, hajaj! A gyerekekre, unokákra költeném!

Észrevehetően nagyobb a forgalom – mondja Ibolya Fotó: Pesthy Márton/Napló

Készséggel osztja meg gondolatait lapunkkal Ibolya, a Szerencsejáték Zrt. munkatársa, igaz, jó pár percig sorok kígyóztak a vásárlói pultnál, mire mi is sorra kerülünk.

– Észrevehetően nagyobb a forgalom – válaszolja, miután a hétvégi ötöslottó-főnyereményt felhozom. – Jóval többen érkeznek a vásárlók, vélhetően azért, mert az embereket elgondolkodtatja a többmilliárdos várható nyeremény. Ki ne gondolkodna el több mint hárommilliárd forinton?

Arról is beszél, hogy a hétvége mindig erős náluk, leginkább a középkorúak és az idősek próbálnak a lottóval szerencsét. Természetesen a legtöbb „ikszelő” több mezővel is játszik, és nem jellemző az sem már, hogy valaki állandó számokkal játszana hétről hétre, hiszen kipróbálják a gépi lottót is az emberek. Ez olyannyira jól sikerült valakinek a közelmúltban, hogy éppen ebből a lottózóból vitt el több mint 900 millió forintot.

– A legnagyobb találatom egy hármas volt – ezt már Tamás mondja, aki átutazóban, Balatonfüred felé menet ugrott be játszani. – Nem csak lottózom, mert például a Tippmix és a kaparós sorsjegy heti rendszerességgel a hétvégével jár, de a futballfogadások, az európai és világesemények és a BL-meccsek még gyakrabban vannak nálam a menün. Ismeri a mondást: aki nem játszik, az nem is nyer.

Elbúcsúzunk egymástól, körbepillantunk: üres is lett az ügyféltér. Fotós kollégámnak nem is kell több, gyorsan kér egy lottót. „Hátha…” – mondja mosolyogva.

– Tudja, mi a legjobb az egészben? – kérdez vissza valamivel később Feleki Sándorné. – Az, hogy néhány napig lehet reménykedni. Abban, hogy hátha én nyerem meg ezt az óriási összeget. Háromszor, négyszer elköltöm fejben, veszek ezt-azt. Ki tudja?

Az ötös lottó egyébként 20 éve, egy októberi szombaton tett először milliárdossá egy szerencsés játékost. Az egyedüli nyertes nyereménye közel 1,1 milliárd forint volt, amelyet érdekes módon nem kísért akkor kiemelt médiafigyelem, mert bár az ország lottólázban égett, inkább jórészt egy új lottójáték, a skandináv lottó elindulása miatt.

De biztosan sokan emlékeznek arra a tavaly júniusi hétvégére, amikor egyszerre talált gazdára mind az ötös, mind a hatos lottó főnyereménye. Akkor összesen több mint kétmilliárd forintot nyertek a helyes nyerőszámokat megtippelők.

A VALAHA VOLT LEGNAGYOBB

Az ötös lottó fennállása óta az eddigi legnagyobb pénzösszeget 2003-ban nyerte meg egy szerencsés sárvári játékos az

eddigi leghosszabb halmozódás után. Ő 38 hét telitalálat-mentes időszakot követően több mint 5 milliárd forinttal gazdagodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában