Az integráció jegyében

2019.04.12. 07:00

Fogyatékkal élő és ép gyermekeknek tartottak sportdélutánt

A húsvét jegyében oldottak meg közösen játékos feladatokat fogyatékkal élő és ép gyerekek csütörtökön a veszprémi Táncsics középiskola tornacsarnokában.

Marton Attila

A program – amelyen mintegy 300 gyermek vett részt – zenés bemelegítéssel kezdődött. Középen Bernáth Ildikó, a Kozmutza Alapítvány elnöke

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Jótékony mozgás elnevezésű integrációs sportdélutánt tizenötödik alkalommal szervezte meg a Kozmutza Alapítvány. Bernáth Ildikó, az alapítvány elnöke elmondta, a rendezvény célja, hogy az ép és fogyatékos gyerekek kölcsönösen megismerjék egymást.

A rendezvényre Veszprém valamennyi, tizenkét általános iskolájából érkeztek tanulók, az alsó és felső tagozatos gyermekek közös csapatokat alkottak a Kozmutza iskolából érkezett fogyatékos gyermekekkel.

A program – amelyen mintegy 300 gyermek vett részt – zenés bemelegítéssel kezdődött. Középen Bernáth Ildikó, a Kozmutza Alapítvány elnöke Fotó: Penovác Károly/Napló

A program – amelyen mintegy 300 gyermek vett részt – zenés bemelegítéssel kezdődött Réti Ildikó személyi edző irányításával, majd a gyerekek a Kozmutza iskola gyógy­pedagógusai által a húsvét jegyében összeállított feladatokat oldották meg. A játékos feladványok között például a bordásfalra helyezett tojásforma feldíszítése, nyuszifészek keresése és locsolóversek feliratozása is szerepelt.

Az elmúlt évekhez hasonlóan értékes sporteszközöket is nyerhettek a délután során a gyermekek az alapítvány és támogatók jóvoltából.

A program fővédnöke, Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Telekom Veszprém kézilabdacsapat tagjai által aláírt labdát ajánlott fel. A gyerekek maguk sorsolták ki a győztesek nevét. A nyeremények között kerékpárok, rollerek, gördeszkák és más sporteszközök is voltak.

A rendezvény kezdetén a Kék Madár Táncműhely növendékei adtak táncos-énekes műsort, a diákokat Turós-Máté Kinga, a táncműhely művészeti vezetője készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában