Bőséges képzési kínálat

2019.04.15. 07:00

Kreatív feladatok és bemutatók várták az érdeklődőket a pápai szakmák éjszakáján

Több helyszínen, változatos programkínálattal várták Pápán a szakmák éjszakája alkalmából az érdeklődőket.

Polgár Bettina

Az Acsádyban a gépi forgácsoló képzéssel is megismerkedhettek a résztvevők Fotó: Polgár Bettina

A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolája, illetve a Pápai Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium egyaránt csatlakozott a szakmák éjszakájához.

Mohó László, az Acsády-iskola szakmai tagintézményvezető-helyettese elmondta, az intézmény kínálatában szereplő tíz ágazat 16 szakképesítését mutatták be a rendezvényen. A programra a fiatalabb korosztályt, az általános iskolák ötödik, hatodik és hetedik osztályosait elsősorban játékos, kreatív és látványos feladatokkal várták, míg az idősebb korosztály számára a szakmák részletes megismertetésével, a technológiai folyamatok bemutatásával készültek.

A szakmai tagintézményvezető-helyettes rámutatott, az Acsády-iskola negyedik alkalommal csatlakozott a szakmák éjszakájához, ami amellett, hogy jó alkalmat kínál a szakképesítések bemutatására, hasznos pályaorientációs rendezvény is egyben, mely remekül illeszkedik a hasonló célú programok sorába.

Kiemelte, az intézmény kínálatában szereplő szakképesítések megszerzésével gyorsan álláshoz lehet jutni. Különösen népszerű jelenleg a vendéglátó ágazathoz tartozó pincér-, szakács- és vendéglátásszervező-képzés, de villanyszerelőnek, hegesztőnek, gépi forgácsolónak és autószerelőnek is sokan akarnak tanulni.

Az Acsádyban a gépi forgácsoló képzéssel is megismerkedhettek a résztvevők Fotó: Polgár Bettina

A szervezők emellett be- pillantást nyújtottak a mechatronikus karbantartó, a szociális gondozó és ápoló, a festő-mázoló-tapétázó, a kereskedő, az eladó, a faipari technikus, az asztalos és az erősáramú elektrotechnikus képzésekbe.

A Batthyány-iskolában az élelmiszeripari, az erdészeti, valamint a mezőgazdasági képzéseket helyezték a középpontba, a közgazdasági szakgimnáziumban pedig a pénzügyi-számviteli ügyintéző, az irodai titkár, illetve a logisztikai és szállítmányozási ügyintéző képzésekkel ismerkedhettek meg a résztvevők a szakmák éjszakáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában