megnövekedett a járműforgalom

2019.04.24. 11:00

Új parkolási rend a Zirci Erzsébet Kórházban

Az épületegyüttes átalakítása, az ésszerűsítés és az utóbbi hónapok megnövekedett gépjármű forgalma szükségessé tette a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet új parkolási rendjének bevezetését.

Müller Anikó Hanga

A parkolót rendszámfelismerő sorompóval látták el, mutatja Vermes Tamás, jobbról, mellette Müller Imre műszaki vezető.

Fotó: Müller Anikó Hanga

Az intézkedésről, mivel az közérdekű és jelentős számú beteget érint, Vermes Tamás főigazgató tájékoztatta lapunkat. – Hat parkolási területen kilencvenhat parkolóhely áll dolgozóink és betegeink rendelkezésére. Van olyan terület is, ahova kizárólag mozgássérültek hajthatnak be.

A parkolót rendszámfelismerő sorompóval látták el, mutatja Vermes Tamás, jobbról, mellette Müller Imre műszaki vezető. Fotó: Müller Anikó Hanga

A legjelentősebb változás az lesz, hogy a rehabilitációs osztályunk melletti parkolót rendszámfelismerő rendszerrel felszerelt sorompóval látjuk el. Ezt igénybe vehetik a többhetes kezelésre beutalt betegek is, melynek feltételeiről a felvételt végző nővérek nyújtanak információt, mondta el a főigazgató. Az új szabályozás május elsején lép életbe. A kibővített krónikus osztály már fogad betegeket, megújul a parkja is, jelenleg a tereprendezés folyik. A pihenőterasz elé kis szökőkutat és térplasztikát terveznek.

A római katolikus plébániával történt egyeztetés alapján elbontják az épületrész és a kórházi kápolnát – a Szent Kereszt templomot – elválasztó kerítést, így bővül a pihenőpark területe. Lehetővé válik ezáltal az is, hogy a városba érkező zarándokok bejuthassanak az eddig elzárt, csak a szentmisék ideje alatt nyitva lévő területre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában