Ötven gyermeknek tartanak edzést

2019.04.08. 07:49

Vívásoktatás kezdődött az új ajkai sportcsarnokban

A tósokberéndi Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola sportcsarnokában elindult a vívásoktatás. A sportág iránt érdeklődő gyerekeket a Balaton Vívóklub edzője Puskás Gábor tanítja hetente két alkalommal.

Borsos Renáta

A gyerekeket Puskás Gábor okítja a vívásra.

Fotó: Györkös József

A vívás egy összetett sport melyben fizikai erőfeszítéshez szellemi tevékenység is párosul. A szakirodalom szerint a vívás mozgósítja a motorikus tulajdonságokat, az értelmi-intellektuális tényezőket és a morális energiákat. A sport jó kombinatív képességre, taktikai készségre tanít a technikai tudás mellett. Puskás Gábor a vívóklub keretén belül immáron hat éve látja el tréneri feladatait Balatonfüreden.

A gyerekeket Puskás Gábor okítja a vívásra. Fotó: Györkös József

Az utóbbi településen hozzávetőleg közel ötven, míg Veszprémben több mint 60 gyereket edz. Az új tósokberéndi tornacsarnok ideális helyszínként lehetőséget adott arra, hogy elinduljon Ajkán is a vívásoktatás. A klub kezdeményezte az utánpótlás vívóedzéseit, mely ötletet Rieder András iskolaigazgató örömmel támogatott. A közelmúltban meghirdettek egy toborzót, melyre körülbelül ötvenen jelentkeztek. A vártnál is több beiratkozó létszámából kiderült, jelentős mértékben érdeklődnek az új sportág iránt.

A Balaton Vívóklub szeretné, ha gyökeret verne a településen a párbajtőr sportág. A gyerekek a közelmúltban már kaptak egy kis ízelítőt, mely szemmel láthatóan felkeltette az érdeklődésüket. A fokozatosság elvének a szellemében az első edzéseken már túl vannak. Az új sportnak köszönhetően minden bizonnyal edzésről edzésre fejlődik majd a koncentrációjuk, fegyelmezettebbek lesznek. A fejlődést nemcsak a sportban, hanem az élet más területein is kamatoztatni tudják.

A jövőbeni tervek szerint szeptembertől új alapokon indul el az oktatás. Szükség lesz a megfelelő vívóöltözetre és a technikai feltételekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában