Balatonfüred

2019.05.02. 08:59

Jókai bablevesfőző verseny: hagyományok és magyarság

A hagyományokat, a magyarságot, a kitűnő hangulatot emelte ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, és Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő a Jókai bablevesfőző versenyen, a minap, a balatonfüredi Koloska-völgyben, a Polgári kifőzde asztalánál.

Kovács Erika

Hidvéghi Balázs és Kontrát Károly a Polgári Kifőzde asztalánál, mások mellett Bóka István polgármesterrel és Hári Lenke alpolgármesterrel Fotó: Kovács Erika

-Nagyon finom a leves, az ízek egyensúlya, a szalonna, kolbász, a bab miatt, mondta Hidvéghi Balázs, aki gyerekeivel, feleségével, apósáékkal együtt érkezett a Koloska-völgyébe. A Fidesz kommunikációs igazgatója kedveli a Jókai bablevest, amit ő is rendszeresen megfőz, főleg bográcsban, szabadtéren. Másfélét is szívesen elkészít, így lecsót, és hasonló, finom ételeket. Itt örömmel látta, hogy nagyon sokan eljöttek, kitűnő a hangulat, a gyerekeknek külön szerveztek programokat. Üdvözölte, hogy eljött Abbázia városa, élén a polgármesterrel. Csoportjaik nagyon komoly kulturális programot is adtak, táncoltak, énekeltek, hoztak hazai ételeket.

-Ez egy régi kapcsolat Füred és Abbázia között, amelyre nekünk építeni kell, mert ez a közös múltunk, öröm volt velük találkozni, hangsúlyozta.

Hidvéghi Balázs és Kontrát Károly a Polgári Kifőzde asztalánál, mások mellett Bóka István polgármesterrel és Hári Lenke alpolgármesterrel
Fotó: Kovács Erika

-Többször jártam itt, szívesen és örömmel jövök. Nagyon jó a hangulat, gyönyörű a környezet, finom ételek készülnek, minden feltétel adott, hogy az ember jól érezze magát, itt a Koloska-völgyében, vélekedett Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő. Hozzáfűzte, ilyenkor sok baráttal, ismerőssel, helybelivel találkozik, akikkel jókat lehet beszélgetni. -Nagyon fontos a Jókai napok a hagyományok ápolásában, és a nemzetközi kapcsolatokban, mindig eljönnek Füred partnervárosai. Ha Jókairól van szó, akkor a hagyományokról, a magyarságról beszélünk, fogalmazott a képviselő. Úgy mondta, Füred a hagyományok ápolásáról is híres.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában