kitüntetések az ünnepi állománygyűlésen

2019.05.03. 20:00

Tűzoltók élesben: életeket, milliárdos értékeket mentenek

Elsőként szállnak szembe természeti erőkkel, illetve mentenek életeket, sokmilliárdos értékeket a tűzoltók, utalt kollégái munkájára Csillag István alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese az ünnepi állománygyűlésen a megyeházán, ahol védőszentjükre, Szent Flóriánra emlékeztek pénteken.

Kovács Erika

Bakos György őrnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hatósági osztályvezetője köszöntője után Csillag István alezredes emlékezett a tűzoltók védőszentjére, aki a harmadik században élt és segítette keresztény foglyok kiszabadítását. Mártírhalállal fizetett ezért, kővel a nyakában folyóba dobták. – Szent Flórián élete példa lehet arra, hogy az ember veszélyes helyzetekben is félelem nélkül, a legjobb meggyőződése szerint cselekedjen – fogalmazott az alezredes. Csillag István igazgatóhelyettes méltatta a tűzoltókat, akik hősiesen, bátran, munkájukat hivatásnak tekintve szállnak szembe természeti erőkkel, hogy mentsenek életeket, milliárdos értékeket úgy, hogy közben ne történjen bántódásuk. A szónok külön elismeréssel beszélt a tűzoltók hátországáról, a családjukról.

 

- Minden tiszteletet megérdemelnek a tűzoltók a szakmai alázatért, az önfeláldozásért, kötelességtudatért – hangsúlyozta Zentai László ezredes, az MH 54. Veszprém Radarezred parancsnoka, aki a jelenlévőktől főhajtást kért azok emlékére, akik szolgálat közben elhunytak. Úgy vélekedett, a tűzoltók életüket kockáztatják munka közben, mert ők oda mennek, ahonnan mások elsietnek.

Az ünnepi gondolatok után elismeréseket adtak át. Vizi Ottó alezredesnek, a VMKI polgári védelmi főfelügyelőjének szolgálati tevékenységéért tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Pintér Sándor belügyminiszter. Schekk Zoltán őrnagynak, a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának és Bognár Szabolcs Lajos címzetes tűzoltó zászlósnak, a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának kiemelkedő szolgálatáért Góra Zoltán vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató ajándéktárgyat adományozott.

A megye legjobbjainak kitüntető címet adományoztak, eszerint a veszprémi Bognár Csaba Géza százados, szolgálatparancsnok Veszprém megye hivatásos tűzoltója, a balatonfüredi Hegedűs Szabolcs a megye önkormányzati tűzoltója. A bakonyoszlopi Czingiszer Tibor pedig a megye önkéntes tűzoltója.

Az ünnepi állománygyűlésen több kiemelkedő tűzoltót, illetve dolgozót is elismertek, jutalmaztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában