Felhőtlen kikapcsolódás

2019.06.12. 07:00

Három napra játékvárossá alakul Pápa szíve

Összesen 11 helyszínen közel száz szórakoztató, kulturális és sportprogramot kínál a június 14-én, pénteken kezdődő, háromnapos 29. Pápai Játékfesztivál.

Polgár Tibor

A játékfesztivál Fő téri programjai mindig sokakat vonzanak a belvárosba

Fotó: Polgár Tibor

A rendezvény részleteiről a szervezők nevében Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója és Unger Tamás alpolgármester adott előzetes tájékoztatást. A Fő téren és a Várkertben mintegy kétszáz egyéni, illetve társasjátékot lehet majd kipróbálni. Ugyancsak a Fő téren kap helyet a népi kézművesvásár, itt többek között kovácsmesterrel is találkozhat a közönség.

A várkerti Játékvárosban a jól ismert, közkedvelt játékok mellett újak is megtalálhatók lesznek, a színpadon pedig például koncerteket, mesejátékokat, valamint folk­lórműsorokat láthat, hallhat a publikum. A hagyományos Miniolimpia hét helyszínén közel négyszáz fiatal sportoló méri össze tudását hét sportágban – közölte Szabadkai Verita. A JMSZK vezetője hozzáfűzte, a nagy koncertek alkalmával minden esetben színvonalas élőzenét játszó, híres hazai sztárfellépők emelik a játékfesztivál fényét.

A játékfesztivál Fő téri programjai mindig sokakat vonzanak a belvárosba
Fotó: Polgár Tibor

Unger Tamás kiemelte, a városnak a Pápai Játékfesztivál az egyik legnagyobb rendezvénye, amely nyárindító programnak is tekinthető. Mint mondta, 29 évvel ezelőtt az iskola lezárásaként tartották meg az első játékfesztivált. Az alpolgármester megjegyezte, a sporteseményekre Pápa partnervárosaiból is érkeznek résztvevők, a nagyközönség számára szervezett szórakoztató és kulturális programok között pedig mindenki találhat kedvére valókat.

– Célunk, hogy a játékfesztivál három napja során a Fő téren, a Várkertben és a sportcsarnok környékén olyan fesztiválforgatag alakuljon ki, amely az elmúlt években több tízezer embert vonzott, nemcsak pápaiakat, hanem külföldieket is. Tavaly közel 50 ezer résztvevője volt a három nap programjainak – mutatott rá Unger Tamás. Hangsúlyozta: gondtalan kikapcsolódást, szórakozást, és tartalmas időtöltést jelent minden korosztály számára a Pápai Játékfesztivál, ami részese a helyi értéktárnak, egyúttal szeretnék, ha a megyei értéktárba is bekerülne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában