Kiskamaszok bravúrja

2019.06.11. 11:30

Országos tehetségversenyt nyertek a veszprémi Báthory iskola diákjai

Bravúros eredményt, országos első helyezést ért el három veszprémi kiskamasz a Mathias Corvinus Collegium (MCC) FIT Kaland idei tehetségversenyén. A Báthory-iskola Kékmadár programjának negyedikes diákjai regionális győztesként képviselték Veszprémet az országos versenyen.

Molnár Sándor

A győztes veszprémi „Bosziskacok”: Szirbek Titusz, Kiss András Gellért és Szabó Máté a zsűri tagjaival Fotó: Makó Judit

Az MCC FIT Kaland Országos Tehetségverseny egy egyedülálló, több képzési területet felölelő országos tanulmányi csapatverseny, amely rendhagyó módon a teljes Kárpát-medencei negyedikes általános iskolás korosztályt megszólítja. Az izgalmas versenyen összesen 162 csapat indult, melyek közül hat magyar és egy beregszászi jutott be a budapesti országos döntőbe, amelyet május 31-én rendeztek. A Brain Baron bemutatkozó csapatok között ott voltak a veszprémi Báthory-iskola 4. c osztályosai is. A Szirbek Titusz, Kiss András Gellért és Szabó Máté alkotta „Bosziskacok” remekül szerepelt és megnyerte a versenyt.

A fiúk a kémiai kísérletek világába ásták bele magukat és látványos kísérletekkel, saját készítésű digitális tankockákkal, valamint az interneten közreadott videókkal készültek a döntő délelőtti fordulójára, a Jövőfesztiválon felállított interaktív standon. Délután a Corvinus Egyetemen tarthattak háromperces prezentációt, amely Földünk gazdagságának megóvására, az összefogás szükségességére hívta fel a figyelmet. A két versenyszám kreatív, szakmailag hibátlan megvalósítása meggyőzte a zsűri tagjait.

– A közös munkában aktívan résztvevő gyerekek és felnőttek mindannyian gazdagodtak, leginkább a jó célért való összefogás, a csapatmunka révén. Fantasztikus volt érezni és megélni a több oldalról, akár az interneten a barátoktól érkező támogatást, drukkolást – mondta el a siker kapcsán Makó Judit, a csapat mentora.

A győztes veszprémi „Bosziskacok”: Szirbek Titusz, Kiss András Gellért és Szabó Máté a zsűri tagjaival Fotó: Makó Judit

A „Bosziskacok” néven futó csapat tagjai az első helyezéssel felvételt nyertek az MCC Fiatal Tehetség Programjának ősszel induló, ötödikes évfolyamába Veszprémben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában