övék a legszebb és legnehezebb hivatás

2019.06.06. 20:00

Ranolder-díjjal ismerték el négy veszprémi pedagógus munkáját

Négy oktató, nevelő vehetett át elismerést a városi pedagógusnap alkalmából tartott ünnepségen csütörtökön.

Marton Attila

Porga Gyula, Horváth Éva, Károlyfi Mariann, Pucsek Zsuzsanna és Tölgyesi Ákos a díjátadón Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Fotó: Balogh Ákos/Napló

Porga Gyula polgármester az oktatásban dolgozók munkáját méltatva kiemelte, a tudásalapú társadalomban elképzelhetetlen a jelen és a jövő nagy tudású, jól képzett pedagógusok nélkül. Kiemelte, a városban dolgozó oktatók, nevelők Veszprém és Magyarország jövőjének szolgálatában állnak. Hozzátette, a legszebb és legnehezebb hivatás a pedagógusoké, ám megéri a fáradtságot, mert nagyszerű ajándékot adnak a gyermekeknek: emberséget, egészséges lelkületet és tudást. – A pedagógus az igazra, a szépre és a jóra tanít, a jelenben dolgozik közös jövőnkért, a gyermekek boldogulásáért és boldogságáért – fogalmazott a polgármester, majd köszönetet mondott a veszprémi pedagógusoknak elhivatottságukért és munkájukért.

Porga Gyula, Horváth Éva, Károlyfi Mariann, Pucsek Zsuzsanna és Tölgyesi Ákos a díjátadón Fotó: Balogh Ákos/Napló

A hagyományoknak megfelelően a pedagógusnapi ünnepségen adták át a Ranolder-díjat, amelyet az oktatás és a nevelés területén, vagy annak segítésében Veszprémben kiemelkedő érdemeket szerző személyek munkájának elismeréseként adományoz a városi közgyűlés. Az elismerést idén Horváth Éva, Károlyfi Mariann, Pucsek Zsuzsanna és Tölgyesi Ákos vehette át a Lovassy gimnáziumban tartott rendezvényen.

Horváth Éva mentálhigiénikus szakember, speciális pedagógia szakos tanár, szakpedagógus. 1991 óta a Bárczi Gusztáv Általános iskola tanítója, 1997 óta az intézmény vezetője. Vezetése alatt a Bárczi iskola tevékenységi köre jelentősen kibővült. Nyitottsága, derűje, hiteles kommunikációja meghatározza az iskola légkörét. Károlyfi Mariann 1984 óta dolgozik a Bóbita Körzeti Óvodában óvodapedagógusként. Segíti a pályakezdő óvodapedagógusok szakmai fejlődését, húsz éve irányítja a Pedagógiai Program Munkaközösség munkáját, a Zöld Óvoda program intézményi koordinátora.

Pucsek Zsuzsanna közel három évtizeden át tanított magyar nyelv és irodalmat, valamint drámát a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában. 2000 óta tanít önálló tárgyként drámát és vezet drámafakultációt a Vetési Albert Gimnáziumban. Az oktatói-nevelői munka mellett szaktanácsadói feladatokat is ellát. Tölgyesi Ákos 25 éve mérnöktanár a Táncsics iskolában. Az országban elsőként létrejött és sokáig egyedülálló veszprémi műemlékfenntartó technikus képzés egyik alapítója. 2003-ban tervei alapján készült el a Táncsics iskola tornacsarnoka.

Az ünnepségen közreműködött a Lovassy gimnázium kamarazenekara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában