születésnap

2019.07.11. 07:00

A 90 éves Marika nénit köszöntötték Veszprémben

Stigelmaier Józsefné Veszprém 3. számú választókörzetének önkormányzati képviselője, valamint Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere köszöntötte Veszprém városának nevében Strenner Ferencné Marika nénit otthonában.

Horváth Virág

Fotó: Horváth Virág/Napló

Marika néni családjával együtt várta az önkormányzati képviselőket otthonában, elmondta, három gyermeke, öt unokája, és már öt dédunokája is van. Büszkén mesélt a család legfiatalabb tagjairól, akik elmondása szerint nemcsak szépek, de okos, életrevaló gyerekek.

Némedi Lajos alpolgármester az ország miniszterelnökének megbízásából egy emléklappal köszöntötte Marika nénit. – Ez az emléklap hivatott kifejezni szépkorú polgáraink iránti tiszteletünket és hálánkat. Ebből az ünnepi alkalomból kívánok Önnek jó egészséget, és további boldog életet – olvasta fel az emléklap szövegét Némedi Lajos.

Stigelmaier Józsefné és Némedi Lajos köszöntötte a 90 éves Strenner Ferencné Marika nénit
Fotó: Horváth Virág/Napló

Strenner néni azt nem tudta megmondani, hogy mi a hosszú élet titka, ő maga sem gondolta volna, hogy megéli a kilencven évet. – A genetika talán. Egyik nagynénémnek egy év, a másiknak kettő kellett volna, hogy elérje a száz évet – tette hozzá az ünnepelt. Az 1944-es győri bombázások idején a Linum Szövőgyárban dolgozott, amit szintén értek találatok, Marika néni nem is szívesen gondol vissza erre a tragikus történetre.

Marika nénin nem fog az idő, láthatóan aktív, tettrekész nő, hál’ istennek egészségben érte őt ez a szép kor. Az ünnepelt szociális gondozója immáron nyolc éve minden nap jön Marika nénihez, elmondta, a 90 éves néni az elmúlt nyolc évben egy csöppet sem változott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában