haza akarta vinni a feleségét

2019.07.31. 11:00

Arcon ütötte anyósát, felfüggesztett fogházbüntetést kapott érte

Kétszer arcon vágta anyósát az a férfi, akit a bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt.

Mátételki András

Az Ajkához közeli településen lakó házastársak viszonya akkor romlott meg, amikor a férj egyre többször nézett a pohár fenekére. Az asszony úgy döntött, hogy hazaköltözik édesanyjához. Italozó életmódot folytató párja ebbe nem akart beletörődni, ezért is látogatta meg a családot tavaly március elején a délutáni órákban. Csakhogy ekkor is alaposan felöntött a garatra, talán azért, hogy erőt merítsen az újbóli „lánykéréshez”.

A nyitott kapun át minden további nélkül be tudott menni az udvarra, ahol az egyik házbeli távozásra szólította fel a vádlottat, aki akkorát lökött rajta, hogy földre esett. A bejárati ajtóban anyósa próbálta megállítani az agresszív férfit, aki se szó, se beszéd, félrelökte, majd bement a lakásba. Ott heves szóváltás alakult ki közöttük, mire a vádlott kétszer megütötte a nőt, akinek csupán az arca pirosodott be, komolyabb sérülése nem keletkezett. A történtek után az anyós magánindítványt terjesztett elő, aminek alapján az ügyészség vádat emelt a goromba férfivel szemben.

Az Ajkai Járásbíróság garázdaság, magánlaksértés és testi sértés vétsége miatt a 46 éves férfit jogerősen egy év két hónap fogházbüntetésre ítélte, aminek a végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság elrendelte, hogy a próbaidő alatt a vádlott pártfogói felügyelet alatt álljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában