kulturáltabb közlekedés

2019.07.19. 14:00

Saját forrásból újítottak meg két utcát Balatonfűzfőn

Saját forrásból korszerűsített két rossz állapotú utcát a balatonfűzfői önkormányzat.

Marton Attila

Fotó: Marton Attila/Napló

Fotó: Marton Attila/Napló

A projektben a Tobruk városrészben fekvő Fáy András utcát teljes hosszában felújították 380 méteren, valamint a fűzfőfürdői Felsővillasor a 71-es úttól a Fürdő közig újult meg mintegy 350 méter hosszú szakaszon – mondta el Nóti Attila, az önkormányzat városfejlesztési referense. Hozzátette, a kivitelező május elején kezdte meg a munkát, és a napokban fejezte be a beruházást. A felújítások közel 20 millió forintba kerültek, az összeget az önkormányzat saját forrásból finanszírozta.

Fotó: Marton Attila/Napló

A városfejlesztési referens felidézte, az önkormányzat 2015-ben döntött arról, hogy ütemtervet készít a belterületi utak és járdák felújítására. Nóti Attila elmondta, az előzetes tervek szerint 2020-ban újabb utcák – például a Hegyalja út, a Kazinczy utca, valamint a Rákóczi és Kazinczy utca találkozásától a Tobruki strandig tartó útszakasz – újulhatnak meg annak érdekében, hogy a helyieknek és a településre látogató turistáknak a közterületek kulturáltabb, kedvezőbb és fenntarthatóbb közlekedési feltételeket biztosítsanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában