Jó itt élni és pihenni

2019.09.30. 14:00

A várossá nyilvánítás tizedik évfordulóját ünnepelték Balatonkenesén

Zenével, tánccal és tortával ünnepelte meg a várossá nyilvánításának 10. évfordulóját Balatonkenese.

Horváth Virág

Tömör István polgármester megnyitóbeszédében megköszönte Kontrát Károly segítő munkáját Fotó: Horváth Virág/Napló

Fotó: Horváth Virág/Napló

A Rády József Sportcsarnok és a mellette húzódó parkoló volt a színhelye a születésnapi sokadalomnak, ahol ingyenes Balatoni Játszóház, kosaras körhinta, ugrálóvár és trambulin is várta a legkisebbeket, míg a felnőttek a kirakodóvásár kínálatából válogathattak kedvükre.

Az ünnepélyes megnyitón Tömör István, a település polgármestere köszöntötte az összegyűlt keneseieket. Elmondta, Balatonkenesére szívesen érkeznek az emberek, jó itt pihenni, és a jövőben is szeretné, ha így maradna. – 2009-ben nyilvánították a nagyközséget várossá. Elődeinknek nehéz osztályrész jutott, mert a megosztott képviselő-testületben nagyon sok volt a bizonytalanság. Tisztelet jár nekik, mert eltökélt szándékkal és becsületesen vágtak bele az építő munkába. Tiszteletet érdemelnek azok az emberek is, akik kezüket nyújtották ehhez a tevékenységhez – mondta el Tömör István polgármester. Hozzátette, a városban megújuló utak és közterületek jöttek létre az elmúlt időszakban, a hazai és a külföldi turisták, nyaralóvendégek pedig azt az otthonosságot érzik a településen, amit a balatonkeneseiek megteremtettek.

Tömör István polgármester megnyitóbeszédében megköszönte Kontrát Károly segítő munkáját Fotó: Horváth Virág/Napló

– Mindenkinek gratulálok, aki tett azért, hogy ez a város létrejöjjön, ez a település jól működjön, ez a város szolgálja az itt élőket, és biztosítsa azokat a feltételeket, amelyek az itt élők kényelmét, biztonságát, egészségét szolgálják. Kenese az elmúlt években szépen fejlődött, én pedig országgyűlési képviselőként arra törekedtem a munkám során, hogy a polgármester megkereséseire mindig nyitott legyek, és biztosítsam mind a személyem, mint Magyarország kormányának a támogatását – tette hozzá Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő a megnyitón.

Kontrát Károly a településért végzett segítő munkájáért egy üvegplakettet, valamint egy díszoklevelet vehetett át Tömör István polgármestertől. A Balatonkenesén tevékenykedő, építő és segítő polgárok szintén ajándékot vehettek át a megnyitóünnepségen.

A megnyitó után a Kossuth-díjas Kaláka együttes adott családi koncertet, majd közös ebéddel várták a résztvevőket, ami közben Lakatos György és Cigányzenekara húzta a jó ebédhez szól a nótát. A szombat délutáni műsorfolyamban fellépett még a BrassDance Show, Géczi Erika, Kocsis Tibor, valamint a Conestoga Country Linedance együttes is.

A késő délutáni órákban felvágták a város tortáját is, amelyen Balatonkenesén készült képek díszelegtek, majd az estét fergeteges táncparti zárta a Madarak házibulizenekar közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában