üzenet a jövőnek

2019.09.17. 17:30

Átadták az új gyulafirátóti óvodát

A 21. századi feltételeknek megfelelő új, modern és komfortos óvodaépülettel gazdagodott a település.

Marton Attila

Fotó: Penovác Károly/Napló

A fejlesztés révén ötcsoportos óvoda és egycsoportos bölcsőde épült. Porga Gyula polgármester köszöntőjében kiemelte, egy óvoda építése üzenet a jövőnek, egyúttal a közösség erejét és életképességét bizonyítja, ha egy település oktatási-nevelési intézménybe fektet. Hozzátette, nő a gyermeklétszám a településrészen, ennek megfelelően az intézmény befogadóképessége is nőtt a korábbi épületéhez képest, és az új létesítmény lehetővé teszi a bölcsődei ellátás megszervezését is. Megjegyezte, az új intézményben 21. századi feltételek várják a gyermekeket és a dolgozókat.

Porga Gyula, Tóthné Martinkovics Erika és Czaun János vágta át a nemzeti színű szalagot Fotó: Penovác Károly/Napló

Czaun János önkormányzati képviselő arról beszélt, több mint egy évtizedes vágya volt a településen élőknek az új óvoda megépítése. Kiemelte, az épületet szívvel tervezték és építették meg, a helyiségeket pedig az óvónők szívvel rendezték be.

Tóthné Martinkovics Erika, a Veszprémi Kastélykert Körzeti Óvoda intézményvezetője köszönetet mondott a tervezőknek, a kivitelezőknek, a városvezetésnek és a szakembereknek az új óvodaépületért. Felidézte, az első napon, szeptember másodikán a gyermekek bizonytalanul lépték át a küszöböt, ám rövidesen örömmel vették birtokba az új csoportszobákat. Az intézményvezető elmondta, felszereltségében mindenben megfelel a 21. század követelményeinek, és Európa-szerte bárhol megállná a helyét. Hozzátette, gyermekközpontú az új épület: a folyósok és csoportszobák kialakításánál figyelembe vették a gyermekek igényeit. A tágas és világos, 60 négyzetméteres öt csoportszobában új bútorok kaptak helyet, és modern főzőkonyha is működik az épületben. Jelenleg négy csoportban mintegy száz gyermek jár az óvodába, emellett a bölcsődei ellátásban hatan vesznek részt. Az épület földszintjén a csoportszobák kaptak helyet, az emeletre az igazgatási egység, a raktárak és az óvodapedagógusok helyiségei kerültek.

Az átadóünnepségen közreműködtek az óvoda Maci csoportjának apróságai. Az épületet megáldotta Tóth András Sándor plébános és Wessetzky Szabolcs református lelkész.

Az új óvoda alapkövét tavaly október elején tették le. A fejlesztést az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 641,7 millió forintos támogatásából finanszírozta az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában