Folytatódott a tárgyalás

2019.09.26. 09:56

Tragédia Badacsonyban: Ártatlannak nevezték magukat a vádlottak

Nem ismerte el bűnösségét S. N. elsőrendű vádlott, és V.J., másodrendű vádlott az előkészítő tárgyaláson, Polgár András bíró előtt, a Veszprémi Törvényszéken, csütörtökön.

Kovács Erika

Papp Norbert ügyész ismertette a vádat, a két vádlotti tagadta bűnösségét

Fotó: Kovács Erika/Napló

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfiakat halált okozó testi sértés bűntettével, és más bűncselekményekkel vádolja a főügyészség. A vádlottak tavaly, Badacsonyban megverték H. Cs-t, aki meghalt.

Papp Norbert ügyész ismertette a vádat, a két vádlotti tagadta bűnösségét
Fotó: Kovács Erika/Napló

Semmiben nem ismerte el bűnösségét S. N. elsőrendű vádlott, majd azt mondta, a kérdésekre később válaszol. V. J., az ügy másodrendű vádlottja sem tekintette magát bűnösnek. Azt mondta, a társaság állt útjukba, beléjük kötöttek. Társával együtt nem nyúlt H. Cs.-hez, nem akarták a halálát, ő ütött először, akinek betegsége volt, az vezetett a halálához. -Hirtelen volt egy lövés, beszaladtunk a kocsiba, ránk lőtt egy biztonsági őr, lefújtak minket, ütöttek, rúgtak, meg is sérültem. A veszprémi rendőrségen tudtuk meg, miben vagyunk, mondta V. J.

A vádiratból, amit Papp Norbert ügyész ismertetett, kiderült, S. N., és V. J. ittasan, tavaly, szeptember 8-án, hajnalban autójukkal Badacsonyba mentek szeszes italért, és egy abc melletti parkolóba, a behajtani tilos tábla ellenére behajtottak. Velük szemben a parkolóban gyalog ment H. Cs. és három ismerőse, aki az autósok útjából nem tért ki, ezért az első rendű vádlott a gyalogos előtt megállt, majd társával együtt kiszálltak, és az előttük állót többször ököllel arcon ütötték. A társaság kérésére az autósok a verést abbahagyták. A megvert férfi ismerősei autójába akart beszállni, amikor vitába került a vádlottakkal, akik ismét többször megütötték, amitől hanyatt esett. A társaságból közül ketten is segíteni akartak neki, mire az egyiket az első rendű vádlott ököllel arcon ütötte, míg a másikra a vádlottak együtt rátámadtak. Az illető az ütéseket kivédte, és elmenekült, hogy segítséget hívjon.

Az elsőrendű vádlott szüleivel érkezett, kérdéseinkre nem kívántak válaszolni
Fotó: Kovács Erika/Napló

A társaságban lévő harmadik ember is kiszállt az autóból, és megpróbálta megnyugtatni a vádlottakat, hogy megakadályozza a további verekedést. Erre S. N. már el akart menni, amikor meglátta ismét H. Cs.-t, és a korábban elfutott társát, majd feléjük futott, V. J. is csatlakozott hozzá, ismét H. CS.-re támadtak, többször arcon, fejen ütötték, aki a járdára esett. A vádlottak a már fekvő embert fejét, testét többször megrúgták, majd az autójukhoz futottak, hogy elmeneküljek, amit a helyszínen jelen lévő két, a társaságtól független ember meg akart akadályozni, mire dulakodtak. S. N. elővett egy gáz-, és riasztópisztolyt, amivel az egyik illetőre célzott, de nem tudott lőni, majd nagy gázzal kitolatott a parkolóból, de árokba csapódott. A járókelők, és a mentőorvos megkezdte H. Cs. újraélesztését, de a férfi meghalt.

A vádlottak szabadlábon védekeznek
Fotó: Kovács Erika/Napló

Az ügyész, a védők a november 12-i tárgyalásra tanúk, szakértők idézését indítványozták. Kérdéseinkre sem a nyomkövetővel szabadlábon levő vádlottak, sem az ügyvédek, sem S. N. szülei nem válaszoltak. A tragédia helyszínén tavaly H. Cs. rokonai, barátai gyertyagyújtással emlékeztek, ahol Varga Zoltán zánkai alpolgármester, a balatonfüredi fiatalember rokona elmondta, kertészmérnök unokaöccse tizenhat hektár szőlőültetvényt művelt egyéni vállalkozóként Zánkán. Szeretné megtudni, mi történt.

A halált okozó testi sértés bűntett büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés, mely a minősítéssel megváltozhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában