kétnapos nemzetközi kiállítás és vásár

2019.10.01. 11:30

Nagy siker az újjászületett várpalotai expó

Közel félszáz kiállító, színvonalas bemutatók, színpadi produkciók, családi és gyermekprogramok várták az érdeklődőket a várpalotai Vár Expo Nemzetközi Kiállítás és Vásáron a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban.

Szabó Péter Dániel

A várpalotai sportcsarnok előtt színpadi produkciókat láthatott a közönség. Helyi és környékbeli kulturális és tánccsoportok adtak műsort Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A közel tízéves szünet után tavaly nagy sikerrel újraindított Vár Expo ünnepélyes megnyitóján Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Kiemelték, a fejlődési pályára állított város erejét és lehetőségeit jól példázza az expó sikere, ami a helyi és térségbeli cégek, vállalkozások számára nagyszerű bemutatkozási és kapcsolatépítési lehetőség is egyben. Nagy öröm – tette hozzá a polgármester –, hogy Várpalota olasz, osztrák és románi­ai testvértelepüléseiről is érkeztek kiállítók, akik közül a wolfsbergi delegáció a színpadon is bemutatkozott a Vár Expo látogatóinak.

A várpalotai sportcsarnok előtt színpadi produkciókat láthatott a közönség. Helyi és környékbeli kulturális és tánccsoportok adtak műsort Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A nyitást követően szakmai előadásokra várták az érdeklődőket. Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja alapító elnöke az iskolakezdési kedvezményekről beszélt, Galambos Szilvia, a helyi értéktárbizottság elnöke pedig Várpalota értékeiről tartott beszámolót. V. Németh Zsolt, a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos hazánk különlegességeiről, értékeiről beszélt. Molnár Ferenc, az Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft. igazgatója Hogyan lesz a szocialista hiánygazdálkodásból hungarikum? címmel tartott előadást. Kutasi Csaba polgármesteri tanácsadó Petrozsény hagyományait ismertette, végül Nátrán Roland, a HD Composite Zrt. pénzügyi vezérigazgató-helyettese a Cégalapítás kihívásai Magyarországon címmel tartott tájékoztatást.

A Vár Expo nemzetközi jellegét erősítette, hogy Ausztriából Wolfsberg, Romániából pedig Petrozsény városa, valamint egy közép-olaszországi tartomány is bemutatkozott helyi finomságokkal és specialitásokkal.

Délután Wolfsberg művészei léptek fel népdalokkal, majd őket a Cserregő Néptáncegyüttes előadása követte, zárásként pedig egy rockzenei időutazáson vehettek részt az érdeklődők az ősmagyar kortól napjainkig, Zenével írt történelem címmel.

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A programkavalkád másnap sport- és zenei programokkal folytatódott. Délelőtt a sportcsarnok előtt felállított színpadon többek között zumba-, gymstick-, kangoo-, karate-, steppadbemutatókat is megtekinthetett a közönség, és a magyar kutyafajtákkal is megismerkedhettek.

Délután az Alma együttes koncertezett, majd a Várpalotai Bányász Kórus is színpadra lépett, kora este pedig a Pannon Várszínház Magyar Táncdalfesztivál anno című előadását tekinthették meg az érdeklődők.

A hagyományoknak megfelelően idén is a TourMix zenekar utcabáljával ért véget a kétnapos nemzetközi kiállítás és vásár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában