nyolcvanan jelentkeztek

2019.10.09. 20:00

Természeti katasztrófák világnapja: vért adtak megyénk tűzoltói

Vért adtak idén is a Veszprém megyei tűzoltók a természeti katasztrófák áldozatainak október 9-ei emléknapja tiszteletére.

Kovács Erika

Vért adtak, ezzel életeket mentettek a tűzoltók. A képen jobb oldalon Bónáné Csapó Erika alezredes a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság képviseletében Fotó: katasztrófavédelem

Fotó: katasztrófavédelem

A véradást a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága a Magyar Vöröskereszttel együtt az egész országban megszervezte, közölte a katasztrófavédelem. A természeti katasztrófák áldozatai, illetve a természeti csapások csökkentése világnapját az Egyesült Nemzetek Szervezete 1989-ben jelölte ki azzal a céllal, hogy az emberek, ahogy tudják, csökkentsék a katasztrófák számát az egész világon.

Vért adtak, ezzel életeket mentettek a tűzoltók. A képen jobb oldalon Bónáné Csapó Erika alezredes a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság képviseletében Fotó: katasztrófavédelem

Veszprém megye tűzoltói, a katasztrófavédelmi igazgatóság és a kirendeltségek munkatársai, hivatásosok és civilek október 9-én vért adtak, amelyre a veszprémi és a pápai laktanyában, valamint az ajkai kórházban mintegy nyolcvanan jelentkeztek.

Csillag István tűzoltó alezredes, igazgatóhelyettes már harmincötödik alkalommal ült a véradó székbe. Simon Ilona, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügykezelője első véradása alkalmából emléklapot kapott a vöröskereszttől, amelytől az összes véradó ezúttal is kapott apró ajándéktárgyakat, csokoládét és ásványvizet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában