fejlesztés a közbiztonságért

2019.11.12. 11:00

Beüzemelték a Csetényt behálózó biztonsági kamerarendszert

Régi tervet valósított meg az önkormányzat, a napokban üzemelték be a falut behálózó biztonsági kamerarendszert, melynek célja a közbiztonság fokozása, a lakosság komfortérzetének javítása.

Müller Anikó Hanga

Tizenegy kamerát telepítettek a jobb közbiztonság érdekében, mutatja Nagy Attila polgármester

Fotó: Müller Anikó Hanga

– Mivel az egyszeri beruházás költsége rendkívül magas lett volna, hitelt pedig nem akartunk felvenni rá, így tartós bérleti konstrukcióban építettük ki a rendszert, mely rendszám-felismerő, éjjellátó, minimális esti fénynél is tüköréles képet ad és nagyítható optikailag.

Tizenegy kamerát telepítettek a jobb közbiztonság érdekében, mutatja Nagy Attila polgármester
Fotó: Müller Anikó Hanga

A tizenegy kamera felügyeli a falun átvezető igen forgalmas közút bejövő és kimenő oldalát, a hulladékszigeteket, a település központját, az óvodát, a ravatalozót, és elkészülte után, a Holitscher kastélyt. Az adatrögzítő egység az önkormányzati hivatalban van, ez bővíthető, ezért ha a környező településeken gondolkodnak a rendszer kiépítésén, biztosítani tudjuk az infrastruktúrát, mondta Nagy Attila polgármester. A kamerarendszer kiépítése csupán egy lépcsőfoka a közbiztonság növelésére tett lépéseiknek.

A biztonságosabb közlekedés érdekében három zebra kijelölését tervezik, ettől jelentős forgalomlassító hatást várnak, valamint a 8216-os út mellé sebességkorlátozásra figyelmeztető jelzőket, a nagy forgalmú utak melletti járdákhoz korlátokat szerelnek, az iskolához pedig fekvőrendőröket helyeznek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában