Jövőre elkezdik a várlift építését

2019.11.23. 11:30

Példaértékű a közbiztonság a megyeszékhelyen

A legbiztonságosabb megyeszékhelyek egyike Veszprém, hangzott el a napokban tartott közmeghallgatáson.

Marton Attila

A közbiztonsági helyzetről Rausz István beszélt. A közlekedésbiztonsági helyzet nem annyira rózsás Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Rausz István ezredes, kapitányságvezető elmondta, az országosan jellemző tendencia, a bűncselekmények számának csökkenése Veszprémben fokozottan igaz, az utóbbi hat-nyolc évben közel harmadára csökkent ezek száma. Hangsúlyozta, országosan is kiemelkedő a közbiztonság Veszprémben. A város a megyeszékhelyek között az elsők között szerepel mindabűncselekmények alacsony számát, mind a felderítés hatékonyságát tekintve.

A közbiztonsági helyzetről Rausz István beszélt. A közlekedésbiztonsági helyzet nem annyira rózsás Fotó: Pesthy Márton/Napló

A kapitányságvezető arról is beszélt, hogy a közlekedésbiztonság terén vannak még teendők. Példaként említette, hogy a baleseti arány nem csökken olyan mértékben, ahogyan szeretnék, emellett egy év alatt háromszáz ittas vezetőt szűrtek ki. Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) leszögezte, Veszprémben megvan a lakosság bizalma a rendőrség felé.

A kapitányságvezetőhöz a Haszkovó utca 18. előtti köztisztasági problémával kapcsolatban érkezett kérdés egy ott lakótól. Rausz István közölte, a rendőrség bűncselekmény vagy szabálysértés esetén intézkedhet. Az utóbbi fél évben megerősítették a szolgálatot, és június óta tízszer többet intézkedtek, mint korábban.

Porga Gyula lakossági kérdésekre válaszolva elmondta, a vasútállomás és környezete, valamint az egykori gyermekkórház épülete is felújításra szorul. Mindkét esetben állami tulajdonban lévő épületekről van szó, és az elképzelések szerint az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programra újulhatnak meg. A várliftről elmondta, rövidesen elkészülnek a tervek, és 2020-ban megkezdődhet az építés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában