ötletek a karácsonyi készülődéshez

2019.11.30. 07:00

Száz színes csengő hangol az ünnepekre Pápán

Az ünnepvárás jegyében változatos programokkal várják az érdeklődőket az Esterházy-kastély udvarán december elsején, advent első vasárnapján.

Polgár Bettina

Idén új helyszínen, az Esterházy-kastély udvarán várják az adventi megnyílt kiállítás programok vendégeit Fotó: Polgár Bettina/Napló

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a programok összeállításánál fontos szempont volt, hogy helyet kapjon benne a karácsonyi készülődés.

Idén új helyszínen, az Esterházy-kastély udvarán várják az adventi programok vendégeit Fotó: Polgár Bettina/Napló

Advent első vasárnapján 17 órától Szórádi Gábor zenél a kastélyudvaron, majd 18 órától egy különleges, csilingelő koncertre várják az érdeklődőket. A program érdekességét az adja, hogy az előadást maga a közönség hozza létre: száz különböző színű csengőt szólaltathatnak meg a játékos kedvű közreműködők a műsorvezető és a kivetítőn látható színes kotta segítségével. A csengőket a készlet erejéig, érkezési sorrendben osztják szét a jelentkezők között. A csengettyűkön szerepel a kastély logója, a műsor után megtarthatják és hazavihetik azokat a résztvevők.

Az adventi koszorú első gyertyája ezt követően lobban fel. Az alkalmon közreműködnek a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanulói és a Nagytemplom kórusa.

A gyertyát Mail József apát-plébános gyújtja meg, majd Szórádi Gábor zenéjével végződik az ünnepváró program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában